• Eigen Foto

Meerlandenfonds reikt cheques uit

HEEMSTEDE In totaal 127 goede doelen en (sport)verenigingen ontvingen donderdag 13 december een bijdrage uit het Meerlandenfonds. Meerlanden heeft in 2018 net als in voorgaande jaren een bedrag van 55.000 euro in het fonds gestort om goede doelen en (sport)verenigingen te ondersteunen. Tijdens een feestelijk event ontvingen de genodigde vrijwilligers van de clubs een cheque met een bedrag uit het fonds uit handen van de wethouder uit hun gemeente. Voor de gemeente Heemstede verzorgde wethouder Annelies van der Have de overhandiging.

Tijdens de twaalfde editie van de jaarlijkse uitreiking werd 55.000 euro verdeeld onder (sport)verenigingen en goede doelen uit Aalsmeer, Amstelveen, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. Een overzicht van alle stichtingen die een bijdrage ontvangen hebben uit het Meerlandenfonds staat op www.meerlanden.nl/fonds.

In Heemstede werden maar liefst zeven instanties verblijd met een cheque. Van der Have overhandigde aan het Gemengd koor Encore een cheque van 470 euro, Heemsteeds Duurzamer Ondernemen kreeg 750 euro (en een brainstormsessie) en Power Animals ontvangt binnenkort 401 euro op de rekening. Dat dieren het goed doen in Heemstede bleek ook uit de cheque van 250 euro voor de Stichting Bijenvrienden. Op sociaal vlak wordt er 250 euro gedoneerd aan de Heemsteedse KBO en de Zonnebloem in deze gemeente kan 220 euro tegemoet zien. Ook voor sportclubs was er een cheque. HBC Gymnatics ontvangt 270,40 euro van de Meerlanden en voor G-Tennisvereniging Smash is er 200 euro.

Ook in Bloemendaal kregen dit jaar zeven instanties een cheque. Buurttuin Bennebroek kreeg 150 euro, seniorenorganisatie KBO-BVZ ontving een cheque van 548 euro, Stichting Rolstoelhockey Kennemerland (Kennemer Keien) mocht zich verheugen op 750 euro en Stichting Vrienden van de SPGK werd verrast met een cheque van 560 euro. Voor gymnastiekvereniging DOS was 400 euro weggelegd, Creatief Centrum Bennebroek krijgt 622 euro op de rekening overgemaakt en SportSupport & Hartelust School tot slot kan 600 euro van het Meerlandenfonds tegemoet zien.