• Het meidenteam van de Icarus met de beker voor de 1e prijs

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Het jongensteam van de Nicolaas Beets met de beker voor de 1e prijs

  Ellen Toledo
 • Wethouder Sjaak Struijf tijdens de prijsuitreiking

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo

Meiden Icarus en jongens Nicolaas Beets winnaars schoolvoetbaltoernooi

HEEMSTEDE Op een zonovergoten HBC-terrein streden leerlingen van groep zeven en acht van de Heemsteedse basisscholen vorige week om de felbegeerde kampioenstitel. Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi was weer een groot spektakel dat veel ouders, docenten en supporters trok.

Ellen Toledo

Dit jaar was er een nieuwe opzet van het toernooi. De partijtjes waren ingedeeld in 2 x 10 minuten op een half veld zonder buitenspel en de bal mocht het doel 'ingedribbeld' worden. Per team waren er acht spelers en er mochten maximaal drie spelers gewisseld worden. In tegenstelling tot voorgaande edities, toen er op verschillende dagen en/of avonden werd gevoetbald, werd het toernooi op een hele dag volledig afgewerkt. Rianne Koldenhof (SportSupport), vertelt: ,,We hebben gelukkig het weer mee en een toernooi op een dag geeft veel meer sfeer en sportbeleving dan verdeeld over meerdere dagen".

Er deden veertien meidenteams en vijftien jongensteams mee en het niveau van de spelertjes lag erg hoog. ,,Er zitten echte pareltjes tussen", aldus een toeschouwer. ,,Ik zag er een paar aardig goochelen met de bal". Koldenhof: ,,Het niveau ligt inderdaad echt heel hoog. Er zijn een paar teams niet door, die echt wel wat kunnen, dus dat zegt wel wat. Je ziet dat er bij de jongens en zeker ook bij de meiden die op voetbal zitten dit als een kans zien hun school te vertegenwoordigen. En als ze winnen mogen ze met hun school naar de regio finale. Vorig jaar was dat in het Telstar stadion en dat is best gaaf natuurlijk".

Om elf uur ging het toernooi van start en om kwart voor vier werden de finales gespeeld. Na een spannende twintig minuten kwamen de winnende teams uit de bus. Bij de meiden was dit de Icarus, die de Nicolaas Beets met 4-1 versloeg en bij de jongens de Nicolaas Beets, die de Bosch en Hovenschool met 3-1 achter zich liet. De winnende teams van de eerste, tweede, derde en vierde prijs kregen allemaal een beker, die onder een oorverdovend gejuich werd uitgereikt door wethouder Sjaak Struijf. De 'Fair Play Prijs' voor de sportiefste school ging dit jaar naar Kindcentrum de Molenwerf.