• Eigen Foto

Initiatiefnemer HDMZ museum Jan F. van Beelen overleden

ZANDVOORT Jan F. van Beelen, beeldend kunstenaar en initiatiefnemer en schenker van het HDMZ Museum Zandvoort, is op 8 november na een kort ziekbed onverwacht overleden. Jan is 83 jaar geworden. 

Na het overlijden van zijn partner Hans Davids in augustus 2013, heeft Van Beelen de stichting Genevieve in het leven geroepen. Doel van deze stichting was het realiseren van het Hans Davids Museum Zandvoort, ter uitoefening van het beheer van hun collectie. De beeldende kunst was voor Hans Davids en Jan van Beelen een bron van energie.

Het HDMZ is een geschenk aan de bewoners van Zandvoort en heeft als doel beeldende kunst binnen de gemeente te brengen en de bezoeker te laten ervaren wat kunst kan geven. De collectie is ondergebracht in de stichting Genevieve en zal worden aangevuld met bruiklenen uit andere musea en privécollecties. Het HDMZ zal begin 2020 haar deuren openen voor het publiek.

De begrafenis heeft op verzoek van Jan reeds plaatsgevonden op de begraafplaats aan de Kleverlaan in Haarlem, alwaar hij is bijgezet in het graf van Hans Davids.