• Raymond Borghardt

Merkkleding voor lage prijzen

HEEMSTEDE Twee dames met een passie voor mode, die online tweedehands kleding verkopen. Dat is in het kort het idee achter The Closet Sale, gerund door Younice Ettes uit Aerdenhout en Loekie Willemse uit Heemstede. Normaal verkopen ze alleen kleding vanaf hun website www.theclosetsale.nl, maar vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 februari kan men de kledingstukken eerst bekijken en passen, want dan wordt er verkocht vanuit een pop up store in een leegstaand bedrijfspand aan de Blekersvaartweg 78. Er wordt dan niet alleen tweedehandskleding verkocht, maar ook nieuwe kleding uit de wintercollectie van een aantal modemerken.

The Closet Sale is ontstaan vanuit de gezamelijke passie van de dames voormode. ,,Zelf zijn we ook altijd op zoek naar de fijnste spulletjes van mooie kwaliteit en dan natuurlijk het liefst voor een leuke prijs", laat Younice Ettes weten. ,,Veel vrouwen zullen het wel herkennen, een mooi topje dat toch niet helemaal bij de persoonlijke stijl blijkt te passen, een broek die eigenlijk toch net een maatje te klein is, of een jurkje dat toch niet echt flatteert. Zonde om weg te gooien, want de kleding is nog zo goed als nieuw. Hieruit ontstond ons idee om de mooiste, écht zo goed als nieuwe kleding weer een nieuw adresje te geven. Het prijskaartje zit er vaak nog aan als het bij ons terecht komt".

De dames letten erop dat de kleding van hoge kwaliteit is. ,,We zoeken echt naar de pareltjes in de grote hoop. We komen bij de dames thuis om kleding van bekende ontwerpers of goede merken te selecteren en zorgen ervoor dat de kledingstukken mooi op de foto komen, voor de verkoop op onze website. Overigens is 60 procent van de opbrengst voor degene die de kleding afstaat".

The Closet Sale heeft kleding van een groot aantal merken, zoals Maison Scotch, Moncler, Filippa K, Patrizia Pepe en Nikkie. Men betaalt echter maar een fractie van de nieuwprijs voor deze kleding. En er is een zeer ruim assortiment, zodat er eigenlijk voor iedere smaak wel iets te vinden is.

De pop up store aan de Bleversvaartweg 78 is alle drie de dagen van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Naast kleding worden er ook tassen, schoenen en accessoires verkocht.