• Ellen Toledo

Mevrouw Bolijn viert honderdste verjaardag

HEEMSTEDE Donderdag 2 november was een dag met een feestelijk tintje in woonzorgcentrum Zuiderhout. Mevrouw Bolijn, die sinds kort in Zuiderhout woont, vierde haar honderdste verjaardag. In de ontmoetingsruimte van Zuiderhout nam mevrouw Bolijn te midden van haar kinderen en familie, de vele felicitaties en bloemen in ontvangst. Zij heeft erg uitgekeken naar deze dag, temeer omdat haar zoon Leen, die in Nieuw-Zeeland woont, naar Nederland is gekomen om samen met de familie de verjaardag van zijn moeder te vieren.

Bij de entree staat een grote vaas met honderd rode rozen, waarvan elke gast er een aan mevrouw Bolijn mag overhandigen. Mevrouw Bolijn is geboren in Bruinisse (Zeeland) en verhuisde na de oorlog naar Haarlem. In 2006 verhuisde ze met haar man Leen, die haar helaas enkele jaren geleden is ontvallen, naar Heemstede. Uit hun huwelijk kregen zij drie dochters en twee zoons, negen kleinkinderen en acht achterkleinkinderen, waarvan Lisette van 18 jaar het oudste achterkleinkind en Elishka van bijna 5 maanden de jongste is.

Omdat de lichamelijke gezondheid van mevrouw Bolijn de laatste weken achteruit ging, is mevrouw onlangs verhuisd naar Woonzorgcentrum Zuiderhout. Het is voor mevrouw Bolijn en haar dochters, die haar de laatste jaren thuis liefdevol met zorg hebben omringd, een behoorlijke omschakeling. Gelukkig is mevrouw Bolijn na enkele weken redelijk gewend aan haar nieuwe woonomgeving. ,,Ik heb het hier naar mijn zin en het personeel is erg lief voor me". Mevrouw Bolijn heeft altijd met veel plezier in haar woning in Heemstede gewoond. Zij genoot van haar tuin, die er elke zomer prachtig bij stond en waar menig voorbijganger bewonderend voor stopte om van de prachtige kleuren te genieten.

Wethouder Heleen Hooij die namens de gemeente Heemstede aanwezig is, feliciteert mevrouw Bolijn met het behalen van de respectabele leeftijd van 100 jaar. Nadat er met z'n allen voor mevrouw Bolijn is gezongen, neemt zij even wat rust op haar eigen kamer. Want rond het avondeten komen ook alle klein-en achterkleinkinderen hun felicitaties overbrengen. Als aandenken aan deze bijzondere dag, wordt er nog een mooie groepsfoto gemaakt.