• Jaap Verschoor ontvangt de Minerva Cultuurprijs uit handen van Annelies van Bruinessen

  Ellen Toledo
 • Diederik Ornée (klarinet)

  Ellen Toledo
 • De jongste bezoeker van het Nieuwjaarsconcert

  Ellen Toledo
 • Annelies Vrieswijk (saxofoon)

  Ellen Toledo
 • Het Rodion Trio neemt het applaus in ontvangst

  Ellen Toledo
 • Mark Toxopeus achter de piano

  Ellen Toledo
 • Een hapje en drankje in de Pauwehof

  Ellen Toledo

Minerva Cultuurprijs naar HVHB

HEEMSTEDE De Heemsteedse Kunstkring hield zondag 13 januari het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein. Na afloop van het concert werd de Minerva Cultuurprijs uitgereikt aan de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek (HVHB).

Ellen Toledo

Veel belangstellenden waren toegestroomd in de Oude Kerk om het Nieuwjaarsconcert bij te wonen, dat werd verzorgd door het Rodion Trio, bestaande uit Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano). Het trio zorgde voor een verrassend muzikaal programma met bewerkingen van klassieke werken van Rossini, Corelli en Tsjaikovski.

Het bestuur van de Heemsteedse Kunstkring kent sinds 1994 eens in de drie jaar de Minerva Cultuurprijs toe. De Cultuurprijs is bedoeld als waardering en stimulans voor culturele prestaties en initiatieven in Heemstede en Bennebroek. De Cultuurprijs 2018 is op voordracht van de Minerva-commissie toegekend aan de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek voor haar inzet voor het erfgoed in Heemstede en Bennebroek. Actuele aandachtspunten van de Historische Vereniging zijn onder andere het groen houden van het Manpadslaangebied, de zorg om religieus erfgoed en de toekomst van de buitenplaatsen.

De Minerva-commissie bestond dit jaar uit Arno Koek van boekhandel Blokker en winnaar van de vorige Minerva Cultuurprijs, Piet-Heijn van Mechelen, voormalig voorzitter van het Heemsteeds Philharmonisch Orkest en Annelies van Bruinessen (Heemsteedse Kunstkring). Na afloop van het concert overhandigde Annelies van Bruinessen de prijs ter waarde van duizend euro aan Jaap Verschoor (voorzitter HVHB). Verschoor gaf aan zeer verheugd te zijn met de prijs, wat deels een blijk van waardering en deels een stimulans is voor het werk van de HVHB. Na afloop was er gelegenheid om na te praten met een drankje en hapje in de Pauwehof.