• Door het hele dorp zijn mozaïeken te zien.

    Eigen Foto

Mozaïekweekend in Vogelenzang met proeverij en roofvogelshow

VOGELENZANG Een week na het Corso kan in Vogelenzang het hele weekend genieten van kleurrijke bloemenpracht. Zaterdag 20 en zondag 21 april wordt voor de zesde keer een Bloemmozaïekweekend gehouden in het dorp. De organisatie ligt ook dit keer in handen van de stichting Vogelvrij. Het thema is dit jaar 'Vreemde Vogels'. Naast de vele kleurrijke mozaïeken die bekeken kunnen worden, staan er onder andere ook een roofvogelshow en een proeverij op het programma.

De inschrijvingen zijn reeds rond en dat heeft een groot aantal deelnemers door het hele dorp opgeleverd, die een kleurrijk werkstuk in elkaar zetten binnen het thema. Deze kunnen vanaf zaterdag 12.00 uur bezichtigd worden. Op dat moment moeten alle klaar zijn en start de jurering. Bij de Teylingerweg staat een kraampje waar routeboekjes worden uitgedeeld. Om 15.00 uur is er een spectaculaire roofvogelshow en aansluitend een feestelijke paasborrel in samenwerking met speeltuin de Duinweide. De kinderen mogen paaseieren zoeken en verkleed komen als 'vreemde vogel. Vogelvrij zorgt voor vreemde vogeldrankjes en -versnaperingen. Er wordt afgesloten met de prijsuitreiking voor de mooiste bloemmozaïeken.

Zondag 21 april (eerste paasdag) is er vanaf 14.00 uur een proeverij op het winkelplein met verschillende activiteiten voor kinderen, muziek, bloemen én de uitreiking van de publieksprijs.

Houd de Facebook pagina van Vogelvrij in de gaten voor het laatste nieuws.