• Archief

Drie jazzgrootheden in De Krocht

ZANDVOORT Drie jazzgiganten. te weten Rob van Kreeveld (piano), Edwin Corzilius (bas) en Frits Landesbergen (slagwerk), geven zondag 10 november vanaf 14.30 uur een optreden in theater de Krocht (Grote Krocht 41). Het programma is een opgedragen aan pianogenie Rob van Kreeveld, die al zeventig jaar meegaat.

Van Kreeveld heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. Hij werd geïnspireerd door Oscar Peterson, studeerde klassiek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en werd in die periode de muzikale leider in de groep van Paul van Vliet. Van Kreeveld schreef onder andere de muziek voor 'Meisjes van dertien' en 'Veilig achterop'. Later is hij les gaan geven aan de Conservatoria van Rotterdam en Den Haag. Hij werkte samen met Stan Getz, Joe Lovano, Joe Pass, Toots Thielemans, Denise Jannah en vele anderen.

Edwin Corzilius is een veel gevraagd bassist. Hij speelde in heel veel zeer gerespecteerde orkesten als de Skymasters en Ramblers, maar ook in kleinere bezetting met onder andere Lex Jasper, Cor van Dijk, Louis van Dijk. Verder werkte hij samen met onder andere Monty Alexander, Marjorie Barnes, Edwin Rutten en Ruud Brink.

Frits Landesbergen is vooral bekend als begenadigd vibrafonist en nu ook als top drummer. Hij is Cum Laude afgestudeerd aan het Conservatorium. Op 25-jarige leeftijd won hij al de Wessel Ilcken prijs, later de VPRO/Boy Edgar prijs. Frits heeft met alle grote Jazz vocalisten en instrumentalisten gespeeld.

Kaarten zijn voor 15 euro te bestellen via www.jazzinzandvoort.nl.