• Koor Haarlem Voices.

    Eigen Foto

Haarlem Voices zingt opera Purcell in Haarlem en Heemstede

HAARLEM/HEEMSTEDE In haar zoektocht naar nieuwe uitdagingen geeft vocaal ensemble Haarlem Voices zaterdag 25 en zondag 26 januari twee bijzondere concerten. Op het programma staat Purcell's opera 'Dido and Aeneas' uitgevoerd in concertante vorm. Het koor wordt daarbij begeleid door het Castello Consort uit Den Haag.

Haarlem Voices is een gedreven vocaal ensemble dat bekend staat om het hoge muzikale niveau van haar uitvoeringen. Veel aandacht is er voor de vocale ontwikkeling van de individuele zangers. In dit project zullen dan ook alle hoofdrollen worden vertolkt door de eigen koorleden. Het orkest begeleidt het koor op authentieke instrumenten, het geheel staat onder muzikale leiding van dirigente Sarah Barrett.

Purcell's meesterwerk, het hoogtepunt van de Engelse barokopera, vertelt het verhaal over de tragische liefde tussen de Carthaagse koningin Dido en de Trojaanse prins Aeneas, zoals beschreven door de Latijnse dichter Vergilius in zijn epos 'Aeneis'. Als proloog staat Purcell's 'Ode for Queen Mary's Birthday' op het programma. Voorafgaand aan beide concerten wordt een inleiding verzorgd over het klassieke verhaal van Dido en Aeneas. Deze start 45 min voor aanvang en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Zaterdag 25 januari wordt de opera vanaf 20:15 uur opgevoerd in de Doopsgezinde Kerk (Frankestraat 24, Haarlem). Zondag 26 januari is er vanaf 16:00 uur een uitvoering in de Oude Kerk (Wilhelminaplein, Heemstede) De entree, inclusief programmaboekje: bedraagt 24 euro, studenten en kinderen tot en met 18 jaar betalen 12 euro, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree. Meer info en reserveren: www.haarlemvoices.nl