• Archief

Podia Heemstede pakt weer flink uit

HEEMSTEDE Podia Heemstede heeft de komende weken weer een aantal afwisselende voorstellingen op het programma staan. De try-out voorstelling van cabaretier René van Meurs op 25 oktober is uitverkocht, maar cabaretliefhebbers kunnen vrijdag 1 november in De Luifel (Herenweg 96) terecht voor de try-out van cabaretier Paul Haenen. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen zaterdag 26 oktober vanaf 20.15 uur in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein terecht voor een concert van Vincent van Amsterdam.

Van Amsterdam geeft in de Oude Kerk een cd-presentatie van 'Bach Goldberg Variaties'. De accordeon is zelden op het concertpodium te horen, maar wie Vincent van Amsterdam - winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016 - hoort spelen, is gegarandeerd om. Hij vult de zaal met zijn muzikale persoonlijkheid. Door de (on)mogelijkheden van het instrument op te zoeken en uit te buiten wil hij iedereen overtuigen van de kracht van het instrument. Met het uitvoeren en opnemen van Bach's Goldberg variaties gaat zijn droom in vervulling. Het is tevens een mijlpaal, hij is de eerste Nederlandse accordeonist die dit werk uitvoert. Dit exclusieve concert is tevens de release en feestelijke presentatie van de nieuwe cd van Vincent met dit meesterwerk.

Paul Haenen vergast zijn publiek 1 november vanaf 20.15 uur in De Luifel op de try-out van zijn nieuwste programma 'Haenen brengt vreugde'. Een optimistische voorstelling waarin de toeschouwers niet alleen Haenen zelf beter leren kennen maar ook kunnen genieten van zijn vaak scherpe kijk op actuele gebeurtenissen. Een avond vol humor, ernst en inzicht. Met ook ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en dokter Valentijn. De mooie kanten van het leven vieren en niet bij de pakken neerzitten. Altijd weer lichtpuntjes zien, ook als het even tegenzit; dat is de instelling van Haenen, in welke hoedanigheid ook. Een eigenzinnige en vrolijke voorstelling.

De komende weken staan er nog diverse interessante voorstellingen op het programma. Bijvoorbeeld de jeugdvoorstelling 'Meneer Monster' of Katinka Polderman die het publiek met haar nieuwste programma zeker aan het lachen weet te krijgen.

Kaarten voor de voorstellingen zijn te bestellen via www.podiaheemstede.nl.