• Het Odeon Strijkkwartet.

    Eigen Foto

Theeconcert met Odeon Strijkkwartet

HEEMSTEDE Onder auspiciën van de 'Stichting De Oude Kerk' wordt iedere derde zondag van de maand een gratis toegankelijk theeconcert gegeven in de aan het Wilhelminaplein gevestigde Oude Kerk. Zondag 19 januari wordt er van 15.00 tot 16.30 uur opgetreden door het Odeon Strijkkwartet.

Joost de Jong (altviool) en Kees Melief (cello) van het Odeon Strijkkwartet leerden elkaar kennen in het Nederlands Studentenorkest. Naast hun medische studie speelden zij veel kamermuziek en maakten, als lid van het Amsterdams Studenten Ensemble, concertreizen door de VS. Zij zijn verknocht aan het strijkkwartet en zijn blijven samenspelen in kwartetten met diverse anderen.

Sinds ongeveer 15 jaar maakt de violiste Else van Ommen deel uit van het kwartet, dat sinds enige tijd gecompleteerd wordt door een oude bekende van het kwartet, Rami Koch. Met hem speelden zij in de jaren tachtig een tijdlang samen en gaven een concert in de oudste concertzaal van Amsterdam, het Odeon, de naamgever van dit kwartet. Rami Koch maakte 25 jaar deel uit van een professioneel kwartet, het Raphael Kwartet, dat nationaal en internationaal carrière maakte en veel kwartetten op cd opnam. Nu is hij teruggekeerd naar zijn muziekvrienden van weleer.

Het Theeconcert is in principe gratis toegankelijk. Na het concert wordt er wel een collecte gehouden om de kosten te kunnen dekken. Wie wil, kan in de naastgelegen Pauwehof napraten met koffie en zelfgemaakt gebak.