• Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Voetjes van de vloer voor Vrolijke Noot in Petrakerk

HEEMSTEDE Stichting De Vrolijke Noot vierde afgelopen zaterdag haar 12,5 jarig jubileum met een Benefiet Jazzfeest in de Petrakerk in Heemstede. Stichting De Vrolijke Noot is opgericht door harpiste Mariska Pool om muzikale evenementen te organiseren voor volwassenen en kinderen die in zorginstellingen verblijven. Omdat er vanuit de medisch kinderdagverblijven steeds meer muzikale verzoeken komen, werd het 12,5 jarig jubileum gevierd met een optreden van 'The Original Michigan Ramblers of Arra Warra', waarvan de opbrengst ten goede komt aan een mooi muziekproject voor medisch kinderdagverblijven. De aanwezigen werden meegenomen in een muzikale reis van jazz en dixieland muziek waarbij al snel de voetjes van de vloer gingen. Het hoogtepunt van de avond was het moment dat Mariska op haar harp een paar stukken meespeelde met de band.

Rond half acht begon de ontvangsthal aan de Petrakerk al behoorlijk vol te lopen. Er werden over en weer handen geschud onder het genot van een kopje koffie, waarna er een plaatsje gezocht werd in de zaal. Na een welkomstwoord van Joan Brouwers (Raad van Toezicht Stichting De Vrolijke Noot) en mooie woorden van wethouder Sjaak Struijf barstte het feest los. De aanwezigen werden meegenomen in een muzikale reis van dixyland en jazzmuziek en de voetjes gingen al snel van de vloer. Heel verrassend was het optreden van Mariska Pool, die samen met harpiste Emmico Groenemeijer (een leerlinge van Mariska) Zuid Amerikaanse muziek ten gehore bracht. Maar het emotionele hoogtepunt van de avond was voor iedereen het moment dat Mariska op haar harp een paar stukken met de band meespeelde.

Directeur/bestuurder Mariska Pool. "Ik heb de Stichting De Vrolijke Noot 12,5 jaar geleden opgericht. Het was altijd een grote liefde van mij om met het talent wat je hebt als musicus, in mijn geval harpiste, muziek te brengen naar zorginstellingen, vooral voor de meest kwetsbare groepen, op gesloten afdelingen of kinderen op medisch kinderdagverblijven. Communiceren met taal gaat op deze instellingen niet meer, dus moet je het op een andere manier proberen en daar is muziek het goede middel voor".

Mariska komt uit een muzikale familie. Haar vader is pianist en violist en heeft muziekles op scholen gegeven en haar moeder is concertzangeres. Aan de Wagnerkade hebben ze een muziekschool, Poolmuziek. "Daar geven we les maar daar komen ook vrijwilligers van de Stichting om te repeteren om met De Vrolijke Noot en onze leerlingen in de zorginstellingen te spelen".

Dat er tijdens de jubileumviering voor jazz en dixieland is gekozen heeft een aantal redenen. "Boni Rietveld, lid van ons Comité van aanbeveling, speelt al 47 jaar in de band The Original Michigan Ramblers of Arra Warra. En ook omdat we aankomend jaar 75 bevrijding vieren en zij muziek spelen van de jaren 1920 tot 1950", legt Mariska uit. "En als laatste dachten we, we gaan gewoon een avondje swingen". Mariska hoopt door middel van het concert veel aandacht voor de Stichting te zullen krijgen. "Leuk om te noemen is dat de firma Geerlings, van de Dahliatuin in Heemstede, vorig jaar een rode Dahlia heeft gekweekt met de naam 'The Happy Tune' die aan De Vrolijke Noot is opgedragen. En die staat voor het orgel!"

www.stichtingdevrolijkenoot.nl