• Eigen Foto
  • Eigen Foto

Muziekavond op Coornhert Lyceum

HAARLEM Diverse ensembles, klein en groot en zowel instrumentaal als vocaal, treden van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 maart in de aula van het Coornhert Lyceum op tijdens de jaarlijkse muziekavonden. Deze gaan alle drie de dagen om 19.30 uur van start en kaarten zijn aan de deur te koop voor 2,50 euro.

Het schoolorkest opent de avonden met 'MacArthur Park', symfonische/psychedelische rockmuziek uit de jaren '60. Daarna wordt 'Symphonic Abba' ten gehore gebracht, een compilatie van een aantal bekende Abba melodieën. Het kamerkoor zingt 'Michelle', de love song van Lennon & McCartney en het salonorkest speelt klassieke melodieën uit twee opera's van Rossini. De big band besluit de avond met een swingversie van de beroemde Queensong 'Crazy Little Thing Called Love'.

Maar er staat nog veel meer op het programma, met voor iedere muziekliefhebber wel wat wils. Soul, funk, jazz, rock, klassiek en wereldmuziek, het passeert deze avonden allemaal de revue. Ook wordt een aantal eigen composities gespeeld. Covers zijn er onder andere ook nog van artiesten als Jeff Buckley, Amy Winehouse, Marco Borsato, Ray Charles, Johnny Cash, Piazzolla, J.S.Bach, Black Sabbath en Elvis Presley.

Kunst en cultuur neemt een belangrijke plaats in op het Coornhert Lyceum. Er is veel aandacht voor bijvoorbeeld theater, tekenen en ook muziek. Ieder jaar weer worden er op de school diverse orkesten, ensembles, koren en bands samengesteld. Er wordt het hele jaar door gerepeteerd en uiteindelijk worden al die inspanningen ten gehore gebracht op de muziekavonden.

Voor verdere informatie kan contact opgenomen worden met het Coornhert Lyceum via 023-5121616 of info@coornhert.nl.