• Eigen Foto

Dagje esdoorns zagen in Het Naaldenveld

AERDENHOUT Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert samen met Landschap Noord-Holland voor zaterdag 18 januari een werkdag in natuurgebied Het Naaldenveld in Aerdenhout. Het Naaldenveld is een een ruig binnenduin dat in beheer is bij het Landschap Noord-Holland. Het is een bultig, ruig bosterrein met veel ondergroei, veel eiken en andere bomen, die voor een prettige wildernis zorgen. Met 14 ha is het niet groot. Toch kun je in dit gebied met een geheel eigen karakter terecht voor een heerlijke korte duinwandeling. Deelnemers aan deze werkdag gaan esdoorns zagen. 

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit vooral een dennenbos, maar dan van rijzige grove dennen die in hun hoge kruinen prachtig kronkelen met rode takken. Ook is het broedgebied van de houtsnip. De kronkelige zandpaden met hier en daar een bankje nodigen uit voor een avontuurlijke wandeling. Deelnemers aan de werkdag gaan aan de slag met het verwijderen van opschot van esdoorn met takkenscharen en zagen. Zo zorgen ze ervoor dat boomsoorten als eiken meer ruimte krijgen. 

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur aan de slag te gaan, zijn van harte welkom. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. De organisatie zorgt voor gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie. Verzamelen voor deze werkdag is om 9.300 uur op de kleine parkeerplaats aan de Naaldenveldweg in Aerdenhout. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl .