• De vlag is gehesen op het hoogste punt.

    Ton Hurks

Hoogste punt bereikt van Slottuin Heemstede

HEEMSTEDE In Heemstede is door aannemer HBB Groep bij de bouw van de energie neutrale wijk Slottuin het hoogste punt bereikt. Het project van Hoorne Vastgoed op het terrein van het voormalige Nova College aan de Cruquiusweg in Heemstede omvat 62 eengezinswoningen, 33 appartementen en drie gemeenschappelijke ruimtes.

De woningen in Slottuin krijgen het energielabel A++++ en zijn dankzij de toepassing van warmte en koudeopslag koel in de zomer en warm in de winter. Een warmtepomp brengt de warmte daar waar die in huis nodig is. Deze pomp werkt op door zonnecellen op het dak geleverde energie. Alle huizen krijgen vloerverwarming- en koeling. Daardoor zijn geen radiatoren en warme luchtstromen (minder ronddwarrelend stof) nodig. De per kamerthermostaat bedienbare warmtepomp zorgt ook voor het warme water.

De 33 zorgappartementen worden door Elan Wonen verhuurd aan Zorgbalans, dat in deze appartementen zorg en ondersteuning biedt aan ouderen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. In het door Mulleners en Mulleners architecten gemaakte plan wordt behalve aan de architectuur van de woningen ook veel aandacht besteed aan het groen in de wijk, de inpassing van Slottuin in de bestaande omgeving en de verkeersafwikkeling.