• Zon op Heemstede

Officiële opening zesde zonnedak Zon op Heemstede

HEEMSTEDE Zon op Heemstede vierde zondag 13 januari met wethouder Nicole Mulder, de eigenaren van dierenspeciaalzaak Heems Sinds 1822 en leden van de coöperatie, de oplevering van het meest recente zonnedak van Heemstede. In aanwezigheid van de 40 aanwezigen werd het dak symbolisch geopend door de onthulling van het schild 'Zonnestroom leverancier' door wethouder en ondernemers Jos en Frans in de winkel van Heems Sinds 1822.

Heems Sinds 1822 is het zesde zonnedak van de coöperatie Zon op Heemstede. De 240 panelen leveren voldoende stroom om de 20 deelnemende huishoudens volledig te voorzien in hun elektriciteitsbehoefte. En nog steeds is de vraag om deel te nemen groot: er is een wachtlijst voor de aanleg van minimaal eenzelfde dak. Zon op Heemstede zoekt dan ook continue naar nieuwe daken, met als doel daarmee bij te dragen aan de energietransitie in eigen gemeente. Inwoners van Heemstede met interesse in zonnepanelen, maar die zelf geen geschikt dak hebben, kunnen bij de coöperatie terecht. 

Heems Sinds 1822 is de tweede onderneming die het dak ter beschikking stelt aan Zon op Heemstede. De eigenaren ontvangen hiertoe een aandeel van de opgewekte energie als tegenprestatie. Heems Sinds 1822 heeft meerdere maatregelen getroffen in de winkel, zoals isolatie, energiezuinige verlichting en innovatieve energiezuinige systemen om de aquaria te verlichten en verwarmen.

Met de 240 panelen wordt onze CO2 uitstoot weer wat verder verlaagd en leveren we lokaal een concrete bijdrage een bijdrage aan de zo noodzakelijke energietransitie.

Meer informatie is te vinden via www.zonopheemstede.nl, www.facebook.com/zonopheemstede en www.heems.nl.