• Smullen van een gezond ontbijt met de burgemeester

    Ellen Toledo
  • Samen gezond ontbijten met de burgemeester

    Ellen Toledo
  • Lekker smullen van verse broodjes

    Ellen Toledo

Ontbijten met de burgemeester

HEEMSTEDE Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten op zo'n 2.500 basisscholen, vond ook het Burgemeestersontbijt plaats. In Heemstede ging burgemeester Astrid Nienhuis naar Kindcentrum de Molenwerf, om daar samen met leerlingen van groep 5 en 6 te ontbijten.

Deze 16e editie van het Nationaal Schoolontbijt, die gehouden werd van 5 tot en met 9 november, had als thema 'Een feestje voor iedereen'. En een feestje was het. De leerlingen en de burgemeester schoven samen aan de met vrolijke placemats versierde ontbijttafel aan, om te ervaren hoe belangrijk het is om de dag met een gezond ontbijt te starten. Bakkers en supermarkten maakten dit samen mogelijk. Bakker Nico van de Haarlemse Bakker aan het Wilhelminaplein in Heemstede, kwam het ontbijt uitserveren in authentieke bakkerskleding. Volkorenbrood, tarwebolletjes, krentenbollen, glutenvrije crackers, halvarine, 30+ kaas, aardbeienjam, aardbeien/bietjesspread, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, cruesli, fruitthee, tuinkers, komkommers en appels, voor ieder wat wils!

,,Het is zo belangrijk dat kinderen goed ontbijten, ze hebben allemaal veel gegeten en het is natuurlijk hartstikke gezellig zo met z'n allen", vertelt bakker Nico. ,,Thuis komt het er niet altijd van, ouders hebben niet zoveel tijd en vaak is het even vlug vlug. Maar als de kinderen straks met enthousiaste verhalen thuiskomen gaan de ouders ook het belang inzien van een gezond ontbijt". Alle kinderen kregen een leuk doeboekje mee naar huis met tips en recepten voor gezonde traktaties, zoals zoete en hartige broodlolly's.