• Kinderen druk in de weer met het bouwen van een boomhut

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Als de kinderen de letters in de juiste volgorde leggen, komt de zin "lekker buiten spelen" naar voren

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Op avontuur in Meermond

HEEMSTEDE Het was erg warm, maar dat mocht de pret niet drukken en met af en toe een windje erbij was het goed te doen. Dinsdag 29 en woensdag 30 mei konden leerlingen van groep vijf van acht verschillende basisscholen uit Heemstede zich tijdens de vijfde editie van de 'Adventure Dagen', georganiseerd door Sport Support, uitleven in Speelbos Meermond waar zij een sportief dagdeel beleefden.

Ellen Toledo

Albert Heijn (locatie Blekersvaartweg en Zandvoortselaan Heemstede) had voor gratis vers fruit en flesjes water voor de kinderen gezorgd. Dinsdagochtend ging het evenement van start met de Crayenesterschool en de Bosch en Hovenschool en dinsdagmiddag waren de Evenaar en de Voorwegschool aan de beurt. Woensdag was er een ochtendprogramma met de Icarus, de Ark en de Molenwerf. Er stonden verschillende onderdelen op het programma, waar totaal 250 kinderen aan meededen. Zo moesten ze met hun eigen groepje een hut tegen een boom bouwen, waarbij ze gebruik konden maken van materialen die te vinden zijn in het bos, zoals boomstammen, takken, bladeren en mos. Ook was er een touwbrug waar ze overheen moesten klimmen om bij een kabelbaan te komen waar ze vanaf mochten roetsjen. Voor veel leerlingen was dit de eerste kennismaking met het speelbos.

,,Dit evenement is echt bedoeld voor kinderen van groep vijf. Allereerst om ze kennis te laten maken met dit speelbos want er zijn nog veel scholen die het speelbos niet kennen en daarnaast om ze te laten ervaren hoe heerlijk het is om buiten te spelen en te ravotten", vertelt Rianne Koldenhof, buurtsportcoach bij SportSupport. ,,Als de kinderen aankomen, heet ik ze bovenop de berg welkom en laat ze zien waar alle onderdelen zijn en hoe ze er moeten komen, want dat is soms wel even zoeken. De kinderen hebben begeleiding van een groepsdocent en vooraf hebben we kijkwijzers naar de scholen gestuurd met de verschillende spellen die we gaan doen".

De Adventure Dagen worden jaarlijks georganiseerd door de buurtsportcoaches van SportSupport die werkzaam zijn voor de gemeente Heemstede.