• Gemeente Heemstede

Opgeruimd Festival voor gemeentehuis

HEEMSTEDE Rondom het gemeentehuis (Raadhuisplein 1) vindt zaterdag 16 juni van 10.00 tot 17.00 uur het 'Opgeruimd Festival' plaats. Dit festival gaat over (zwerf)afval en duurzaamheid.

Grote publiekstrekker van het festival is het RTL Telekids programma 'Hou 't Schoon', waar deze dag de opnames voor worden gemaakt. Alle Heemsteedse basisschoolkinderen zijn uitgenodigd om mee te doen aan de opnames voor dit programma. Via verschillende voorrondes strijden uiteindelijk twee teams in de finale.

Naast de opnames van RTL Telekids is vanaf 10.00 uur een stormbaan - als onderdeel van het programma - de gehele dag geopend voor het publiek. Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud gedurende de dag: theater voor de allerkleinsten en een workshop 'Vreemde Vogels' knutselen van MooiZooi. Verder is er een kleine markt met informatie en verrassende gerecyclede producten en een puzzeltocht waarmee diverse prijzen te winnen zijn.

DJ Kringloop zorgt op het festival voor de muzikale omlijsting. Hij struint alle vintagestores en tweedehandswinkels af voor de beste en wreedste jaren '80 plaatjes. Zelfs zijn website is gerecycled. Voor iets lekkers kunnen bezoekers terecht bij de verschillende food- en drinktrucks.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Duurzaam Heemstede.