• Lilian van Rooij

Oranjefonds steunt VoorleesExpress met 10.000 euro

HEEMSTEDE Het Oranjefonds heeft de Heemsteedse VoorleesExpress gesteund met een financiële bijdrage van 10.000 euro. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot en met 8 jaar extra aandacht krijgen door middel van voorlezen. Een half jaar lang komt er wekelijks een enthousiaste vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal- en leesplezier.

Februari 2019 zijn WIJ Heemstede en de Bibliotheek Zuid–Kennemerland in Heemstede gestart samen met acht enthousiaste vrijwilligers en acht gezinnen. Hieraan vooraf ging een feestelijke Kick-Off waarbij Irene Moors voorlas aan de kinderen op Plein 1. Inmiddels zijn de gezinnen bijna op de helft van hun traject en gaan ze binnenkort met hun voorlezer de bibliotheek bezoeken. Doel is, naast leesplezier, om voorlezen een blijvende plek in het gezin te geven. Dit kan de Voorleesexpress Heemstede realiseren door onder andere de steun van het Oranje Fonds, die onlangs een bedrag van 10.000 euro toekende voor 2019. Hierdoor kan ook in september 2019 een nieuw voorleesseizoen starten. Ieder verhaal begint met taal en de VoorleesExpress draagt bij aan gelijke kansen voor iedereen. Zodat elk kind in de gelegenheid gesteld wordt om leesplezier te ervaren, wanneer dit niet vanuit een gezin als vanzelfsprekend wordt gestimuleerd.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem – Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.