• Anja Kerkman is blij met haar uitverkiezing

    Wijnand Burger

‘ABC & meer’ gekozen tot onderneming van het jaar

Zandvoort Tijdens het jaarlijkse ondernemersgala op donderdagavond 14 november worden de ondernemers van het jaar gekozen in drie verschillende categorieën. In de afdeling 'Horeca' wint Eetcafé 't Sand de eerste prijs. Eetcafé 't Sand wordt gekozen door haar warme uitstraling en haar lekkere menu's voor een betaalbare prijs.

In de afdeling 'Overige' gaat Fotostudio Zandvoort met de hoogste eer strijken. Zij verstaan de kunst om in iedere fotosessie de persoonlijkheid van hun model naar voren te brengen. Ook zijn ze gespecialiseerd in videografie.

Maar de hoogste eer gaat naar de onderneemster Anja Kerkman in de categorie 'Detail'. Zij heeft een bloemen en woondecoratieshop in de Haltestraat. "Het leuke van mijn winkel is de combinatie," zegt Kerkman. "Klanten komen binnen voor een bloemetje en nemen dan vaak ook iets mee voor in hun huis, of andersom. Ook maak ik veel bloemstukken en rouwstukken op bestelling."

Kerkman heeft een ruime ervaring in zowel de bloemen als decoratieartikelen. "Ik heb bij elkaar 18 jaar in de bloemen gezeten en heb 8 jaar in de winkel 'Lifestyle' in Heemstede gewerkt. Op een gegeven moment wilde ik voor mezelf beginnen. Lekker op beurzen mijn eigen inkopen doen. Ik zit hier nu 5 jaar en het bevalt me prima."

Uit handen van burgemeester David Moolenburgh ontvangt ze de wisseltrofee 'Het Haringmeisje'. Een beeldje gemaakt door kunstenaar Noor Brandt. De avond staat in het teken van de komst van de Formule 1 en Allard Kalff laat in een filmpje zien wat ons allemaal te wachten kan staan. De presentatie is in handen van Eric Lefferts en in de pauze en na de prijsuitreiking treedt zangeres Miriam Verano op. Veel ondernemers maken van de gelegenheid gebruik om hun contacten uit te breiden.

Wijnand Burger