• ANP Foto

Acties in Spaarne Gasthuis Haarlem voor betere cao

HAARLEM Medewerkers in diverse ziekenhuizen in Rotterdam, Schiedam, Groningen en Haarlem vandaag het estafettestokje over in de reeks stakingen in de zorg. De medewerkers in Spaarne Gasthuis Haarlem-Zuid staken voor een betere cao en draaien 24 uur lang zondagdiensten.

De medewerkers sluiten 24 uur lang operatiekamers, radiologie en tientallen andere afdelingen voor niet-spoedeisende zaken. De spoedeisende hulp is wel gewoon open.

Het ziekenhuis meldt op haar Facebookpagina dat afspraken waarover mensen niet gebeld zijn, gewoon doorgaan. Wie meer informatie wil, kan dat krijgen via de receptie van het ziekenhuis.

BETERE CAO Ziekenhuismedewerkers voeren al tijden actie voor een betere cao. De onderhandelingen hierover liepen in juni vast. Zorgbonden eisen, naast een salarisverhoging van 5 procent, een extra toeslag op loon wanneer op korte termijn een beroep op medewerkers wordt gedaan om onder meer overuren te draaien. Ook willen de bonden afspraken over arbeids- en rusttijden en over behoud van medewerkers.

Onder de cao ziekenhuizen vallen 200.000 medewerkers van 83 ziekenhuizen en dertig revalidatiecentra.

Medewerkers van het Spaarne Gasthuis in Heemstede en Hoofddorp staken niet.