• Janna Kamphof, huidige stadsambassadrice, op het marktplein van Osnabrück.

    Städtepartnerschaftsbüro

Haarlem zoekt stadsambassadeur voor zusterstad Osnabrück

HAARLEM Haarlem en Osnabrück zijn al meer dan 50  jaar zustersteden. Bij de inwoners van Osnabrück blijft Haarlem ongekend populair. Elk jaar vinden vele uitwisselingen plaats op maatschappelijk, cultureel en politiek terrein. Om Haarlem in Osnabrück te promoten en de uitwisselingen in goede banen te leiden is de gemeente op zoek naar een ambassadeur/ambassadrice voor Osnabrück vanaf 1 oktober 2019 tot 1 oktober 2020.

WERKEN ALS STADSAMBASSADEUR "Je bent een van de vijf ambassadeurs in Osnabrück en je werkt gedeeltelijk samen met de stadsambassadeurs uit Angers (Frankrijk), Derby (Groot-Brittannië), Twer (Rusland) en Çanakkale (Turkije) op het stadhuis van Osnabrück. Je promoot Haarlem op jouw manier en ontvangt groepen uit Haarlem. Dit kunnen bestuurders zijn, maar ook leerlingen en bijvoorbeeld sportverenigingen. Ook organiseer je een Haarlemse dag in Osnabrück, begeleid je lokale politici uit Osnabrück als zij Haarlem bezoeken, vertaalt correspondentie zoals brieven en flyers en kunt gevraagd worden als tolk bij officiële gelegenheden. Verder is er een diversiteit aan werk waardoor elke dag anders is", vertelt Janna Kamphof, de huidige stadsambassadrice van Osnabrück.

"Wij zoeken iemand tussen de 18 en 26 jaar die een band voelt met Haarlem en de Duitse taal goed beheerst. Verder is het handig dat je over goede communicatieve vaardigheden, organisatietalent en een flinke dosis enthousiasme beschikt."

APPARTEMENT AAN HET MARKTPLEIN De baan als stadsambassadeur is een afwisselende functie voor een ondernemend organisatietalent dat het leuk vindt om een jaar in Duitsland door te brengen. "Je bent hier werkzaam met meerdere jonge mensen uit de jumelagesteden. Een volledig ingericht appartement midden in het centrum op de markt is beschikbaar.

Het salaris bedraagt 1572 euro netto per maand (een bedrag van 330 euro wordt gevraagd voor huur, inclusief verwarming en water, exclusief internet- en stroomkosten en de Rundfunkbeitrag). De ambassadeur heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen, drie reisdagen en een busabonnement voor Osnabrück. Elke stadsambassadeur/-ambassadrice krijgt bovendien een eigen kantoor met computer en telefoon.

Solliciteren voor de functie kan tot en met 18 augustus door het formulier op haarlem.nl in te vullen. De sollicitatiegesprekken vinden in Haarlem plaats.