• Guus Boers
  • Guus Boers
  • Het markante molentje staat even niet op zijn plek

    Archief

Het Groenendaalse molentje spreekt..

HEEMSTEDE "Hallo, hier ben ik dan! Jullie Groenendaalse molentje is in goede handen", zo begint de Facebookpost van molenaar Guus Boers met een update over 'zijn' molentje, dat al enkele weken niet meer operationeel is.

Het karakteristieke en markante molentje heeft groot onderhoud nodig en is daarom onlangs ontmanteld. "Ik sta hier nu in stukken molen te zijn in de grote werkplaats van Poland Molenbouw in Oterleek. Oké, ik sta wel droog, maar ik voel me toch wel erg eenzaam. Gisteren zijn mijn baasjes, van de Gemeente Heemstede, van de Stichting Molens Zuid Kennemerland en mijn eigen molenaar op bezoek geweest. Ze keken heel zorgelijk naar mijn bovenas, die wat rotplekken heeft en nog wat andere slechte details", zo valt te lezen.

Lees ook: Grote opknapbeurt voor molentje Groenendaal.

"Gelukkig hadden zij en de molenmaker goeie ideeën hoe ik weer gezond gemaakt kan worden", zo sluit de molenaar het bericht af. Het complete exterieur van de bovenbouw wordt vervangen: het houtwerk van de gevelbekleding, de wieken en de kop van de molen. Het is de bedoeling dat het onderhoud in het voorjaar klaar is en dat het molentje dan weer richting Heemstede komt.