• Het jaar loopt ten einde. Welk nieuws haalde dit jaar de headlines?

    Archief

Jaaroverzicht: top 10 best bekeken berichten van 2019

HEEMSTEDE Het jaar 2019 was weer een jaar vol  nieuws, met mooie dingen en ook met minder leuke gebeurtenissen. Zoals altijd houdt de Heemsteedse Courant dat nieuws voor je bij en vatten we het samen in dit overzicht met de best bekeken verhalen op onze website van dit jaar.

1. Corendon tekent koopovereenkomst voor beach hotel Zandvoort

Eind november tekende Corendon de koopovereenkomst van een kavel op het Badhuisplein in Zandvoort en dat was groot nieuws in de badplaats en daarbuiten. Corendon wil er een hotel neerzetten met diverse faciliteiten die het hele jaar een trekker zijn voor de badplaats. Het moet onderdeel worden van 'Amsterdam Beach'. De vele aandacht voor deze toekomstige publiekstrekker heeft ervoor gezorgd dat dit nieuws met stipt op nummer één staat.

 foto: PR | Corendon

2. Typisch Heemstede in maart op televisie te zien

Heemstede zat in maart massaal voor de buis gekluisterd om hun kleurrijke dorpsgenoten op televisie te zien. Dat was ook wel te zien in de bezoekcijfers op onze website over Typisch Heemstede.

 foto: pr EO.

3. Zandvoortse visboer in de problemen

Het nieuws dat het voortbestaan van de Zandvoortse visboer 'Vis van Floor' bedreigd werd door woningbouw kon in september op vele lezers rekenen. Correspondent Wijnand Burger dook erin en ging verhaal halen. In oktober kregen de Zandvoortse venters weer slecht nieuws. De gemeente hanteert vanaf 1 januari een nieuw beleid voor vergunningen, waardoor er minder venters op het strand mogen staan. En dat leidde weer tot spanningen in de raadzaal begin december.

 foto: Wijnand Burger

4. Werkzaamheden circuit stopgezet

De komst van de Formule 1 naar Zandvoort haalde dit jaar de headlines, landelijk maar zeker ook lokaal. Zo laaide ook de strijd tegen de komst van het racespektakel op. In september werden de werkzaamheden aan het circuit tijdelijk stilgelegd. Natuur- en milieuorganisaties gooiden roet in het Zandvoortse feestje. Het kwam in oktober voor de rechter. Die oordeelde dat het circuit de beschadigde duin moet herstellen.

 foto: Bert Westendorp

5. Kerstmarkt in Heemsteeds centrum

De aankondiging van de kerstmarkt in het centrum van Heemstede half december kon rekenen op vele geïnteresseerden.

 foto: Dirk Teeuwen

6. Zandvoort achterlijk broertje van Haarlem

Zandvoortse ambtenaren zijn opgeslokt door Haarlem. Dat gevoel heerst in Zandvoort, zo blijkt ook uit dit verhaal. Correspondent Wijnand Burger verwoord het pakkend voor veel Zandvoorters.

 foto: eigen foto

7. Pastoor van Peperstraten verlaat Heemstede

In augustus werd bekend dat pastoor van Peperstraten Heemstede inruilt voor een functie in Alkmaar. Een week later kwam hij weer in het nieuws, na een opmerking op Twitter waarin hij moslims een feestelijk Offerfeest toewenste. Hij kreeg een lading van negatieve reacties over zich heen, waar ook bedreigingen tussen zaten. Voor correspondent Ellen Toledo reden om in gesprek te gaan met de vertrekkende pastoor. >> Pastoor Van Peperstraten buigt niet voor intimidatie.

 foto: Ellen Toledo

8. Zandvoort afgesloten tijdens Formule 1 voor personenauto's

De voorbereidingen voor de Formule 1 in Zandvoort zijn al in volle gang, zo valt ook te lezen eerder in dit overzicht. Maar ook de gevolgen voor het dorp en omliggende plaatsen worden nu zichtbaar. Diverse afsluitingen en andere voorzorgsmaatregelen zullen getroffen worden. Je vindt ze in dit overzicht.

 foto: Wijnand Burger

9. Forum voor Democratie grootste in Zandvoort, VVD Bloemendaal in Heemstede

In maart waren er verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. De uitkomsten konden op veel nieuwsgierige kijkers rekenen. De uitslagen vind je hier.

 foto: eigen foto

10. Corso voor het eerst door Binnenweg

De Bloemencorso van de Bollenstreek trok dit jaar voor het eerst door de winkelstraat van Heemstede. De bonte stoet kon rekenen op veel bekijks, zowel langs de route als online. Bekijk hier de foto's.

 foto: Bjorn Warmerdam

Het team van de Heemsteedse Courant wenst u een fijne jaarwisseling en een goed 2020!