• Eigen Foto

Maandelijks spreekuur energiebesparing gestart

ZANDVOORT Wethouder Bluijs lanceerde afgelopen week het eerste maandelijkse spreekuur over energiebesparing. Voortaan kunnen bewoners op gemeentehuis terecht voor vragen over energiebesparende maatregelen, subsidies en het zelf opwekken van energie. De bouwkundig adviseur van het Duurzaam Bouwloket is op elke  tweede donderdag van de maand aanwezig tussen 17.00 tot 20.00 uur.

Natuurlijk kreeg ook wethouder Gert-Jan Bluijs advies over maatregelen om het gasverbruik te verlagen en het comfort in zijn woning te verhogen. In zijn geval bleek het aanbrengen van vloerisolatie een goede eerste stap. Bouwkundig adviseur Gijs Verdonk van het Duurzaam Bouwloket liet de wethouder kennismaken met verschillende materialen die onder zijn houten vloer aangebracht kunnen worden. Daarmee bespaart ook de wethouder op zijn maandelijkse energiekosten en voelt de vloer warmer aan.
Meerdere bewoners kwamen langs voor een persoonlijk energiebesparingsadvies voor hun woning. Ook kregen zij uitleg over kleinere maatregelen, zoals radiatorfolie en energiezuinige verlichting. 

Sinds 1 september jis er een landelijke subsidie op het aanbrengen van twee of meer isolatiemaatregelen: de subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis. Op www.duurzaambouwloket.nl is alle informatie over deze subsidie te vinden. Ook zijn er meer landelijke subsidies en gunstige leningen voor het energiezuinig maken van een eigen woning. Op de website van het Duurzaam Bouwloket is informatie te vinden over bijvoorbeeld de ISDE subsidie, de energiebespaarlening en nog veel meer.

Het spreekuur vindt voortaan plaats op de tweede donderdag van de maand tussen 17.00 uur tot 20.0 uur in het gemeentehuis van Zandvoort, Swaluëstraat 2. Het volgende spreekuur is donderdag 17 oktober. Een persoonlijke afspraak maken kan ook: door te bellen of mailen  met het Duurzaam Bouwloket via 072 – 743 39 56 of info@duurzaambouwloket.nl. 

Op www.duurzaambouwloket.nl is  meer informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren.
Het Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijke en deskundige organisaties die bewoners adviseert over energiebesparende maatregelen. Het Duurzaam Bouwloket wordt ondersteund door alle gemeenten in de regio en door de provincie Noord-Holland. De organisatie werkt voor meer dan 100 gemeenten.