• PR / Picnic

Picnic binnenkort ook in Haarlem en Heemstede

HEEMSTEDE Online supermarkt Picnic breidt zijn service verder uit in Noord-Holland. Vanaf begin november bezorgen de duurzame elektrische wagentjes de boodschappen gratis en tegen de laagste prijs in Haarlem en omliggende plaatsen. Daardoor kunnen ruim 100.000 huishoudens kennismaken met de websuper. 

De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Deventer, Alkmaar en Venlo, en dat vorig jaar in diverse Brabantse steden van start is gegaan. Begin 2019 steeg het aantal klanten naar ruim 300.000, verdeeld over 75 Nederlandse steden.

VEEL JONGE GEZINNEN Nu wordt dus Haarlem aan dat lijstje toegevoegd. Daarnaast gaat Picnic straks bezorgen in omliggende plaatsen Heemstede, Santpoort-Zuid, Bloemendaal en Aerdenhout. Volgens medeoprichter van Picnic Michiel Muller is de uitbreiding naar de regio Kennemerland, met als middelpunt Haarlem, een logische keuze. "Haarlem is een stad met veel werkende mensen en jonge gezinnen. Veel inwoners zitten in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar. Zij hebben het al erg druk met werk, hobby's en kinderen. We willen hen tijdrovende ritjes naar de supermarkt uit handen nemen door de boodschappen thuis af te leveren." 

De boodschappen worden voor het hele gebied vanuit de hub aan de Küppersweg 9 in Haarlem geleverd. De websuper streeft ernaar begin november voor het eerst de weg op te gaan. Er wordt gestart met 10 elektrische bezorgwagentjes en 30 bezorgers. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2019 gestegen naar 20 karretjes en 60 bezorgers. Met deze karretjes en medewerkers worden ook boodschappen bezorgd in IJmuiden en Driehuis, waar Picnic eveneens van start gaat. 

APP Inwoners van Haarlem en omstreken kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. "Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn", aldus Muller.