• Hans van der Weijden
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto

Team Gijs overhandigt 73.000 euro voor strijd tegen Parkinson

HEEMSTEDE Team Gijs is met een uiterst succesvol resultaat teruggekeerd uit Valkenburg waar ze op zaterdag 7 september met een grote groep uit Heemstede en omgeving de Limburgse heuvels hebben beklommen voor de BikevoorParkinson. Na de finish op de Cauberg heeft initiatiefnemer Gijs de Vries in aanwezigheid van wielerlegende Joop Zoetemelk een cheque met een bedrag van bijna 73.000 euro mogen overhandigen aan professor Bas Bloem van ParkinsonNet.

Veel mensen uit Heemstede hebben de afgelopen tijd meegedaan aan een van de activiteiten van Team Gijs, zoals het spinnen, de tennisclinic, het samen eten voor Parkinson. En er zijn zelfs mensen die zelf een actie op touw hebben gezet.

Doneren op de actiepagina's is nog mogelijk tot 17 september. Hiermee hoopt de organisatie de 75.000 euro te halen. Het geld wordt besteed aan het ontwikkelen van een online cursus over Parkinson, speciaal voor huisartsen en praktijkondersteuners. Het doel van de cursus? Huisartsen en praktijkondersteuners snel en op het juiste moment volledige informatie geven om mensen met Parkinson zo goed mogelijk te begeleiden. Dat brengt ons samen dichter bij één grote missie: de allerbeste zorg mogelijk maken voor iedereen die leeft met Parkinson in Nederland. Voor meer informatie: voorparkinson.nl