• Het ludieke Fluitketel Curling is een van de hoogtepunten van het Winterwonderland

    Wijnand Burger

Voor de tiende maal een ijsbaan in het centrum

Zandvoort Ondanks de veranderingen op het Raadhuisplein komt er ook dit jaar weer een ijsbaan. Met dank aan de vele sponsors is het de stichting Winterwonderland Zandvoort wederom gelukt om dit voor de tiende maal te organiseren. Met een beetje passen en meten is de baan dit jaar zelfs iets groter dan vorige jaren. Het is inmiddels een bekend gebeuren voor jong en oud.

Wel zal de ingang, de schaatsafgifte en de 'Koek en Zopie' tent een andere plaats krijgen. Ze worden vlak voor de muziektent op de verkeersrotonde geplaatst. De rotonde zal dan ook voor een gedeelte afgesloten worden. De Kleine Krocht wordt geheel gesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Oranjestraat, Grote Krocht, en Louis Davidsstraat kunnen van de rotonde gebruik blijven maken. Voetgangers kunnen vanuit de Haltestraat langs het terras van de nieuwe horecazaak Noble Tree Café naar de Kerkstraat en omgekeerd.

Er zijn ongeveer 90 vrijwilligers die belangeloos meewerken aan de ijsbaan. Een groot deel wordt op vrijdag 22 november in het Zandvoorts Museum geïnstrueerd. Hoewel er de afgelopen jaren geen noemenswaardige incidenten hebben plaatsgevonden blijft die mogelijkheid altijd aanwezig. Wel is er altijd een kans op een lelijke val. Daarvoor zal een groot deel van de openingstijden een EHBO'er aanwezig zijn. Voor eventuele hartstilstanden is een AED apparaat aanwezig. De wijkagent en de meldkamer van de politie zijn ingelicht over het bestaan van de baan.

De ijsbaan gaat op zaterdag 14 december officieel open. Op woensdag 22 december wordt er makreel gerookt door de Zandvoortse Zeevis Vereniging. De makrelen zijn rond het middaguur klaar. Op 17 en 23 december vindt het ludieke Fluitketel Curling toernooi plaats. De finale wordt op donderdag 30 december gehouden. Door de grote populariteit van dit toernooi is de inschrijving helaas al gesloten. Natuurlijk wordt ook dit jaar de 'Disco on ICE' met leuke muziek en disco lichtshow gehouden op dinsdag 4 januari vanaf 16.00 uur.

Er is bijna elke dag een kabouteruurtje, waarop ouders met hun schoenen op het ijs mogen om hun kroost tot 5 jaar te leren schaatsen. Voor de exacte openingstijden kunt u de website www.ijsbaanzandvoort.nl raadplegen. Toegang is 5 euro inclusief schaatshuur en voor de kabouters 2 euro. Er kan met een pinpas betaald worden.