Paolo Cognetti te gast bij Blokker

HEEMSTEDE De Italiaanse schrijver Paolo Cognetti is zaterdag 13 januari vanaf 12.00 uur te gast bij Boekhandel Blokker, Binnenweg 138. Cognetti brak in Nederland door met zijn boek 'De acht bergen' en werd door boekhandel Arno Koek in het boekenpanel van DWDD verkozen tot boek van de maand in september 2017.

Over het boek: Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d'Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Om 12.00 uur wordt een welkomsttoost uitgebracht om zijn bezoek en het nieuwe boekenjaar in te luiden. Daarna zal er een kort gesprek plaatsvinden in het Engels. De toegang is vrij. Voor meer informatie: www.boekhandelblokker.nl.