• Ellen Toledo

Petitie Manpadslaangebied overhandigd aan wethouder

HEEMSTEDE De Stichting Manpadslaangebied heeft zaterdag 16 december samen met ondertekenaars de uitkomst van de petitie tegen woningbouw in het Manpadslaangebied en op het speelveld aan de Linge en vóór het Natuurplanpark Manpadslaan, aangeboden aan Sebastiaan Nieuwland (wethouder ruimtelijke ordening gemeente Heemstede). De aanbieding vond plaats op het speelveld achter Linge 23 in Heemstede.

Het Manpadslaangebied is een overwegend groen gebied dat fraai gelegen is tussen de landgoederen Huis te Manpad, Groenendaal en Leyduin. Aan de noordzijde wordt het begrensd door de Rivierenwijk. Aan de zuidzijde ligt de idyllische Manpadslaan. De Stichting Manpadslaangebied is opgericht door verontruste bewoners, die zich zorgen maken over de toekomstige invulling van het gebied.

Rond 11.00 uur verzamelen buurtbewoners en omwonenden zich op het speelveld achter Linge 23. Maria Wiebosch (voorzitter Stichting Manpadslaangebied) heette de aanwezigen welkom en richtte vervolgens het woord tot wethouder Nieuwland. ,,Wij hebben in het kader van de plannen van de gemeente inzake de invulling van het Manpadslaangebied een ontwerp geschetst met een hele mooie inrichting van het gebied, zonder woningbouw. Met veel natuur en recreatiemogelijkheden voor zowel kinderen als volwassenen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ontwerp uitgevoerd kan worden maar dat moeten we wel samen doen". Als symbool voor de groene invulling die nagestreefd wordt en omdat in het ontwerp onder andere een boomgaard staat, overhandigt zij de wethouder een appelboom. Hierna bood zij hem de petitie aan, die door 729 mensen getekend is.

Wethouder Nieuwland gaf aan dat het ook de wens van de raad is om het Manpadslaangebied als natuurgebied in te richten, maar dat er onvoldoende budget is om dit op een andere manier te realiseren dan vanuit de bron van woningbouw. ,,De planning is dat er in januari gekeken wordt wat er mogelijk is, maar vooral wat wenselijk is. Vastomlijnde plannen voor de verkiezingen zal niet lukken maar we blijven met u in gesprek".