• Ellen Toledo
  • Familie geniet zichtbaar van de picknick

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Picknicken in Speelbos

HEEMSTEDE De Super Picknick die Wij Heemstede voor vrijdag 11 mei had organiseerd in het Speelbos Meermond, was in alle opzichten geslaagd. Het weer was prima, de zon scheen volop en de opkomst was groot.

In Speelbos Meermond is alle ruimte om te spelen en de kinderen konden zich lekker uitleven in de 'geheime speeltuin', zoals het speelbos in Park Meermond ook wel wordt genoemd. Er werd gevoetbald op het grasveld, de tokkelbaan was heel populair, er werd op skippyballen gesprongen en over een hangbrug gelopen waarna je in een doolhof terecht kwam. Op deze Super Picknick die altijd op de dag na Hemelvaartsdag valt, werd er door de kinderen gesmuld van de pannenkoeken die door Mike Doodeman (Plexat) ter plekke gebakken werden. Vaders, moeders, oma's en opa's hadden goedgevulde picknickmanden, vers fruit, kleedjes en parasols meegenomen.

Na de picknick kon er door de kinderen op een parcours aan een spannend spel meegedaan worden, onder begeleiding van vrijwilligers van Plexat, waar leuke prijsjes mee te winnen waren. Mike legde het spel uit en deed voor wat de bedoeling was. In de eierrace moest een 'gouden ei' op een soort racket zo snel mogelijk van de ene kant naar de andere kant van het veld gedragen worden, terwijl er onderweg allerlei hindernissen genomen moesten worden. Tussen pionnen door manoeuvreren, springen, zakkenlopen etc.

Om 14.45 uur was de prijsuitreiking en kregen degenen die het ei in de snelste tijd bij de finish gebracht hadden een leuke prijs. Speelbos Meermond is te vinden achter de gemeentewerf, gevestigd aan de Cruquiusweg 49 www.speelbosmeermond.nl.