• Wethouder Struijf en voormalig wethouder Kuiper openen Plein1

  Ellen Toledo
 • De Fiep-Bus

  Ellen Toledo
 • Martha ter Heijden (vestigingsmanager bibliotheek) met een feestelijke anjer

  Ellen Toledo
 • Roxane van Acker (directeur bibliotheek Zuid-Kennemerland)

  Ellen Toledo
 • Wethouder Struijf en voormalig wethouder Kuiper proosten op Plein1

  Ellen Toledo

Plein1 feestelijk geopend

HEEMSTEDE Onder veel belangstelling werd vrijdag 5 oktober het multi-functionele gebouw Plein1 aan het Julianaplein officieel geopend door wethouder Sjaak Struijf en voormalig wethouder Christa Kuiper. Vanaf 13.00 uur was er een uitgebreid programma voor inwoners en belangstellenden om kennis te maken met het pand, de (vernieuwde) bibliotheek en de andere organisaties die in het pand gevestigd zijn.

Ontmoetingscentrum Dreefhart gaf workshops zoals ballet en stoelyoga en Vitaliteitsshop De Drive gaf demonstraties groene smoothies maken en bewegen. Buiten op het plein stond de 'Fiep-bus', een Engelse dubbeldekker waar kinderen in konden knutselen en kleuren. In de centrale hal stonden vrijwilligers klaar om iedereen te ontvangen, terwijl zangeres Margo Weesie voor sfeervolle achtergrond muziek zorgde. Helaas was er in het horecagedeelte nog geen keuken maar er stond een gezellige tafel met koffie en gebakjes klaar voor iedereen.

Om 16.00 uur verrichtte wethouder Sjaak Struijf samen met oud-wethouder Christa Kuiper de openingshandeling op het zonnige terras. Struijf: ,,Christa Kuiper heeft zich in de vorige college periode intensief bezig gehouden met dit project, dus het past haar het beste om het gebouw te openen, ze heeft iets prachtigs achter gelaten voor de gemeente". Nadat er geproost werd op Plein1 ontving Roxane van Acker (directeur bibliotheek Zuid-Kennemerland) namens Jan Feenstra (directeur Rabobank Haarlem e.o.) zeven I-Pads. Van Acker was erg blij met de I-Pads die gebruikt zullen worden voor kinderen die met hun klas de bibliotheek bezoeken.