• Arie en Sylvester keren voor een keer terug in het theater.

    Eigen Foto

Podia Heemstede gaat goed van start

HEEMSTEDE Podia Heemstede is vorige week gestart met het programma van het nieuwe seizoen en heeft volgend weekend twee fraaie avonden op het programma staan. Zaterdag 22 september treden Arie en Sylvester op in De Luifel (Herenweg 96) en zondag 23 september schittert Cathelijne Noorland met een aantal muzikale vrienden in de Oude Kerk.

Na jaren van afwezigheid zijn cabaretiers Arie en Sylvester zaterdag 22 september vanaf 20.15 uur terug van weggeweest. In deze best of show komt dit beruchte duo nog eenmaal langs in het theater. Alle onvergetelijke acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd. De twee heren gaan als vanouds te keer. 'Inhoud' wordt vakkundig platgestampt,'theaterwetten' worden met vuile voeten getreden en'nuance' wordt keihard de grond in getrapt. Kaarten voor de voorstelling zijn voor 19,50 euro te bestellen via www.podiaheemstede.nl.

In de Oude Kerk wordt zondag 15.00 uur een bijzonder concert neergezet door Cathelijne Noorland en een aantal muzikale vrienden. Noorland is programmeur van de Oude Kerk sinds 2017. Ook voor dit seizoen heeft zij de programmering samengesteld, maar Podia Heemstede heeft haar ook gevraagd één van die concerten zelf in te vullen. Zij is namelijk naast programmeur bovenal pianiste. Al jong ontdekte ze dat haar liefde en kracht als pianist bij de kamermuziek en het begeleiden lag. Als prijswinnares van onder meer het Vriendenkransconcours van het Concertgebouw speelde zij over de jaren heen met vele bekende musici samen. Dit maal neemt zijklarinettist Arno Stoffelsma en altvioliste Dana Zemtsov mee naar de Oude Kerk. Kaarten zijn voor 19,50 euro te koop via www.podiaheemstede.nl.