• Archief

Met de Kunstkring naar het theater

HEEMSTEDE De burgemeester en wethouders waren de afgelopen week bij diverse Heemsteedse vereniging op bezoek om de nieuwjaarsreceptie bij te wonen. Wethouder Sjaak Struif bracht zondag 12 januari een bezoek aan de Oude Kerk, waar het nieuwjaarsconcert van de Heemsteedse Kunstkring plaatsvond. Leden van The Fat Lady Operagroep zorgden hier voor klassiek en modern vuurwerk, dat bekeken werd door ruim honderdvijftig toeschouwers. Het concert was een van de vele programma-onderdelen van de Heemsteedse Kunstkring.

Wat doet deze instantie precies? De Heemsteedse Kunstkring (HKK) is een bruisende vereniging van enthousiaste kunst- en cultuurliefhebbers. Als lid van deze vereniging kan men genieten van allerlei vormen van kunst en cultuur. De leden kunnen jaarlijks een keuze maken uit een aanbod van circa veertig voorstellingen, variërend van toneel, dans en muziek tot cabaret. Vinden deze voorstellingen vinden plaats buiten Heemstede dan wordt men met de bus gebracht. Voorstellingen die dit seizoen onder andere op de agenda staan, zijn de cabaretvoorstellingen van de momenteel populaire Ton Kas en 'Buigt allen mee voor Drs P.', het nieuwste programma van Erik van Muiswinkel, maar ook het toneelstuk 'Calender Girls' in het Haarlemmerhout Theater en een zondagochtendconcert in het Amsterdamse Muziekgebouw door het Radio Filharmonisch Orkest.

Naast theatervoorstellingen organiseert de Heemsteedse Kunstkring ook diverse excursies naar musea, tentoonstellingen en andere interessante culturele manifestaties. In totaal omvat het aanbod dit seizoen 42 verschillende onderdelen.

Meerdere malen per jaar vinden speciale Kunstkring-activiteiten plaats, waarvan het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Heemstede het meest bekende voorbeeld is.

Leden van de Heemsteedse Kunstkring ontvangen eind april het complete programma-overzicht en kunnen daarna ruim van tevoren thuis kaarten bestellen. Reservering van bezoek aan voorstellingen via de Kunstkring is vrijwel altijd een garantie voor goede plaatsen in de theaters en ook het vervoer vormt geen probleem, want vanaf twaalf opstapplaatsen in Heemstede vertrekt een bus.