• eigen foto

Theeconcert in de Oude Kerk

HEEMSTEDE Zondag 20 oktober is er in de Oude kerk aan het Wilhelminaplein te Heemstede een Theeconcert. Het podium is ditmaal voor het Kromme Rijn Fluitkwartet. Al eerder trad dit kwartet bij ons op en ook ditmaal mag u zich verheugen op een mooi, muzikaal uur.

Zij spelen van Mozart het kwartet in C gr. KV 285b. In het tweede deel, het andantino, zult u het thema uit de Gran Partita kunnen herkennen.

Daarna van Lex van Delden het Quartetto in drie delen. En als laatste het Quartetto van Friedrich Ernst Fesca( 1789- 1826). Deze onbekende componist wordt tegenwoordig herondekt en zijn werken worden weer uitgevoerd en opgenomen.

Het Kromme Rijn Fluitkwartet bestaat uit : Frank Adriaans, fluit, Jan Gispen, viool, Maarten Pieters, altviool en Camiel Severijns, cello. Zij spelen al meer dan 30 jaar samen en hebben een breed repertoire van vroeg klassiek tot hedendaagse muziek.

Het concert begint om 1500 uur, de toegang is in principe gratis, maar bij de uitgang wordt er gecollecteerd. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om de kosten te bestrijden wat overblijft is voor de Stichting Vrienden van de Oude Kerk. En zo als altijd is er in de Pauwehof tijd om onder het genot van koffie, thee met zelfgemaakt gebak, de Musici en elkaar te ontmoeten.