• Eigen Foto

Van monster tot Polderman in De Luifel

HEEMSTEDE De komende weken heeft theater De Luifel (Herenweg 96) een aantal diverse voorstellingen op het programma staan. Zondag 10 november speelt Meneer Monster de voorstelling 'Over een kleine mol', geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De voorstelling wordt twee keer opgevoerd, om11.00 en 14.30 uur. Zaterdag 16 november staat Katinka Polderman vanaf 20.15 uur op de planken met haar nieuwe programma 'Polderman draagt een steentje bij'.

'Over een kleine mol' gaat over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren. 'Over een kleine mol' is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster productie. Een slapstickvoorstelling naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch. Meneer Monster is een stoer en fris jeugdtheatercollectief dat internationale jeugd-bestsellers bewerkt tot volwassen jeugdvoorstellingen die zich kenmerken door hun oprechte toon en toegankelijkheid. Meneer Monster is bekend van de hitvoorstellingen 'Over een kleine mol', 'Fantastische Meneer Vos', 'De Gruffalo' en 'De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen' (winnaar Zilveren Krekel 2018 en de ZAPP Theaterprijs 2018).

Katinka Polderman speelt 'Polderman draagt een steentje bij'. De meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen is terug. Al 15 jaar draagt Polderman haar unieke steentje bij aan het cabaret en ook in haar zesde voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar. Polderman trekt onverdroten ten strijde tegen de vertrutting. Tegen de kuddegeest, eigenwijs en met die voor haar kenmerkende nuchterheid. Het NRC schreef het al: "De 35-jarige heeft bewezen tot de besten in het liedjesvak te horen." Zoals Polderman is er geen tweede. Ze is niet langer een goed bewaard geheim. Ze hoort bij de elite van het Nederlands cabaret.

Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop via www.podiaheemstede.nl.