• Michel van Bergen
  • Michel van Bergen

Politie heeft handen vol in centrum Zandvoort

ZANDVOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 april haar handen vol gehad in het centrum van Zandvoort. Vanwege een overwinning van het Zandvoortse voetbalteam was het extra druk in het centrum en dat zorgde voor incidenten.

Twee mannen zijn zondag rond 2.30 uur aangehouden in de Haltestraat. Het tweetal had agenten een aantal keer in de nacht uitgescholden en beledigd. Een 20-jarige man uit Zandvoort werd als eerste aangehouden. De aanhouding werd bemoeilijkt door een groepje personen waar de man deel van uit maakte. Een 23-jarige man uit Zandvoort werd ook aangehouden. Deze verdachte probeerde de aanhouding van zijn vriend te voorkomen. De politie werd tijdens de aanhouding de huid vol gescholden door de andere personen uit het groepje. De agenten stellen een onderzoek in naar de identiteit van deze personen. De twee aangehouden mannen zijn meegenomen naar het politiebureau.

Rond 22.30 uur was er een vechtpartij op een terras van een café aan de Haltestraat. Daarbij raakte een 23-jarige man uit Zandvoort gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer is nagekeken door het personeel van de ambulancedienst en kon daarna naar huis. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling. Tijdens het incident werden de agenten diverse keren uitgescholden door terrasbezoekers.

In een ander café in de Haltestraat raakte rond middernacht een 22-jarige man uit Zandvoort gewond. De man had een flinke snee. In eerste instantie werd gedacht dat de man gewond was geraakt door een steekincident. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de man zich zelf per ongeluk heeft verwond. De man is nagekeken door de ambulancedienst en op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling.

Eerder waren er diverse opstootjes in het centrum van Zandvoort. Na een vechtpartij in een café aan de Haltestraat werden rond 1.45 uur nog eens twee mannen van 48 en 51 aangehouden (Engelsen). Een 40-jarige man uit Zandvoort raakte bij de ruzie gewond. Personeel van de ambulancedienst heeft het slachtoffer nagekeken. De man is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. De politie onderzoekt de mishandeling.