• Wijnand Burger

Pop Up-team presenteert evenementen

ZANDVOORT Evenals verleden jaar gaat een Pop Up-team een aantal evenementen organiseren in Zandvoort. Modeontwerper Mart Visser zal van 2 mei tot 1 juli prominent in Zandvoort aanwezig zijn met zijn mode en kunst, in het weekend van 6 tot 8 juli wordt het British Race Festival gehouden en van 30 juli tot 1 augustus vindt het Pride at the Beach evenement plaats. Tenslotte wordt de maand oktober bestemd om allerlei wilde gebeurtenissen naar het dorp te halen.

Wijnand Burger

,,Mart Visser is een bekende mode ontwerper", zegt Lana Lemmens, directeur van Marketing Zandvoort. ,,Hij is er in geslaagd om de Haute Couture in Nederland een jonge, moderne en spraakmakende uitstraling te geven. Er komen modeshows en een winkel waar niet alleen mode maar verschillende andere producten en kunst van Visser aangeschaft kan worden. Hij zal ook exposeren in het Zandvoorts Museum en er zal een hogehakkenrace gehouden worden in de Kerkstraat. De maand mei zal bol staan van de activiteiten rondom de mode".

,,Het British Race Festival was vorig jaar een groot succes. In het hele dorp waren evenementen met een British sausje en dat gaan we dit jaar weer doen", zegt Irma Keur van de gemeente Zandvoort. ,,Er komen weer hondenrennen, een polowedstrijd op het strand en highlandgames. In de restaurants kan weer genoten worden van de high tea en andere Britse gerechten. Ook zullen Gin en Whisky proeverijen gehouden worden. Er komt een concert met doedelzakmuziek en een met cover Beatles muziek."

,,Natuurlijk komt ook het Pride at the Beach festival weer terug. Op maandag 30 juli wordt het openingsfeest gehouden op het Raadhuisplein. Daar zullen veel optredens zijn. De Haltestraat willen we omdopen tot Rue de Vaseline. Op het strand gaan we Gay Games houden. Ook zullen de restaurants met cocktailparty's en brunches hierop inspelen. Bij Club Nautique zal op 1 augustus het afsluitfeest plaats vinden", zegt Lemmens.

,,De maand oktober zal een wilde maand worden", verteld Keur. ,,Veel wilde watersporten zullen beoefend worden. Maar we gaan ook wild spotten in de duinen, wild kamperen en wilde feesten organiseren. Als het maar met wild te maken heeft".

Mensen die mee willen helpen met het Pop Up team kunnen zich nog opgeven via Lana@zandvoortmarketing.nl of 06-52446369.