• Eigen Foto

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort

ZANDVOORT In Zandvoort hebben ze écht zin in Pride at the Beach. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus kleurt de 'beach for amsterdam' in alle kleuren van de regenboog. Totaal 31 activiteiten staan dit jaar op het programma, zelfs op zondag zijn er al enkele culturele evenementen. Diversiteit is daarbij het kernwoord. De hele LHBTIgemeenschap en alle anderen zijn welkom in Zandvoort. Het festival in Zandvoort vult de stille dagen van Pride Amsterdam met liefde in. Het wordt een zeer divers programma.

Van street parade en films tot yoga en beachparties. Van strandwandeling en kunst tot boyband en travestiewedstrijd, plus tentoonstellingen, top dj's, vuurwerk, dansers en heel veel zangeressen. De artiesten zijn: Dallas Angel, Imca Marina, MC DiVine, Diva MayDay, Belle Perez, DJ HanSom, Kamasutra-Musiq, Shary-An, Storm 3, DJ Bo Monde, Berget Lewis, The G-Team, Samantha Steenwijk, Odsuren Dagva, DJ Mally Clark en vele anderen. Irma Keur, van het organiserende vrijwilligerscomité, is trots op het succes van de allereerste Pride at the Beach in 2017. ,,Nu gaan we er weer een topfeest van maken en laten we graag zien dat je ook in Zandvoort jezelf kan zijn en iedereen mag liefhebben. We zijn internationaal gastvrij en verwelkomen hier graag een kleurrijk gezelschap." 

Het thema in 2018 is 'heroes', net als voor Pride Amsterdam. Vooral in de Street Parade op maandagmiddag verwachten de organisatoren dat dit thema door velen 'proud' en heldhaftig zal worden getoond. ,,We zijn ontzettend trots dat we dit jaar weer een Pride at the Beach hebben", zegt directeur Lucien Spee van de stichting Amsterdam Gay Pride. ,,Ik heb vorig jaar ontzettend genoten van de eerste editie en heb erg veel zin om dit jaar weer aanwezig te zijn. Ik kijk er echt naar uit!"

Het complete programma staat op www.pride.amsterdam/pride-at-the-beach en op Facebook.