• Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Quest-expert maakt indruk met proefjes

HEEMSTEDE Woensdag  14 februari waren er een heleboel nieuwsgierige kids met ouders, opa of oma naar boekhandel Bruna gekomen om de bekende YouTube-ster Boy Vissers in actie te zien.  Vanaf 14.00 uur gaf de experimenteer-expert van Quest Junior een show met gekke en spannende proefjes.  Vissers heeft van alles meegenomen. ,,Allemaal huis-, tuin-, en keukenmiddelen, want veel van deze proefjes kun je zelf thuis ook gewoon doen", vertelt hij. Vissers raadt aan dat als je zijn proefjes thuis doet, je altijd de nodige veiligheid in acht moet nemen en een veiligheidsbril op moet zetten.

Omdat het vandaag Valentijnsdag is, laat hij zien hoe je een witte roos kan veranderen in een blauwe roos, door blauwe inkt bij het water in de vaas te doen. Ook vertelt hij hoe je een ei kan pellen zonder het te koken, door het ei in een glas met azijn te leggen. ,,Na twee dagen zit er geen schil meer omheen en is het een soort stuiterbal geworden". Vissers legt uit dat een eierschaal gemaakt is van kalk en dat kalk oplost als je het in een zuur, zoals azijn, legt. Hij laat het ene na het andere proefje zien zoals een suikerklontje dat niet gaat branden als hij er een aansteker bij houdt, maar als hij een bus poedersuiker boven een vlammetje uitstrooit er een behoorlijke steekvlam ontstaat. 

Op de vraag of een blikje cola light minder weegt dan een blikje gewone cola blijkt uit een test in een bak water dat een blikje gewone cola zwaarder is omdat er meer suiker in zit.  Vissers: ,,En als je een watermeloen door wil snijden zonder mes, doe je er gewoon 6.000 elastiekjes omheen en hij barst op een gegeven moment vanzelf uit elkaar".  Vissers legt uit dat er allemaal wetenschappelijke verklaringen voor zijn dus behalve een spannende was het ook een hele leerzame middag. Na de show mochten de kinderen met Vissers op de foto en kregen ze een leuke goodiebag mee naar huis. Filmpjes om Boy Vissers in actie te zien zijn te zien op youtube.com/questjunior