• Eigen Foto

Café de 1ste Aanleg tapt voor KIKA

HEEMSTEDE Ieder jaar presenteert de stichting Geniet & Geef in samenwerking met een wisselende brouwer een uniek, speciaal voor KiKa gebrouwen, bier. Het aantal hectoliters dat wordt afgevuld is afhankelijk van het percentage kinderen dat op dat moment geneest van kanker. Tijdens de start van de actie in 2012 lag dit genezingspercentage nog op 76 procent, inmiddels is dat al gestegen naar 78 procent. Sinds vorig jaar wordt er tweemaal het aantal hectoliters overeenkomstig met het genezingspercentage gebrouwen. Eenmaal voor de horeca en eenmaal voor de retail. Dit jaar heeft Grolsch het Geniet & Geef bier gebrouwen en donderdag 5 september is gestart met de verkoop. In Heemstede is het Geniet & Geef buier verkrijgbaar bij café De 1ste Aanleg (Raadhuisstraat 103).

Speciaal voor Geniet & Geef brouwt Grolsch dit jaar een Honing Weizen bier. De opbrengst hiervan, na aftrek van directe kosten, komt volledig ten goede aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef ruim 500.000 euro opgebracht. Het team van de brouwerij uit Enschede is ontzettend vereerd om dit jaar het Geniet & Geef bier te mogen brouwen. "Het Geniet & Geef is over de jaren heen echt een begrip geworden in de bierwereld en we zijn verheugd dit jaar de uitverkoren brouwer te zijn die een bijzonder bier mag brouwen voor dit prachtige initiatief" zegt Ard Bossema van Grolsch.
Eerdere edities van dit bier werden door gerenommeerde collega's zoals Hertog Jan, Jopen Bier en Brouwerij 't IJ gebrouwen, maar dit jaar is het stokje dus aan Grolsch doorgegeven. Het bier wordt, traditiegetrouw, in de eerste week van september gelanceerd. Dit jaar was dat donderdag 5 september. Vanaf dat moment is het bier verkrijgbaar bij Albert Heijn, Mitra en meer dan 180 horecagelegenheden in Nederland. In de retail zal het bier in de iconische Grolsch beugelfles verschijnen.

Meesterbrouwer Guy Evers: "Bij de vraag om een fris en toegankelijk speciaalbier te brouwen kwamen we al snel op het idee van een Honing Weizen. Onze Grolsch Weizen is immers bekroond tot beste Weizen bier ter wereld. Alleen toevoeging van honing vond ik niet spannend genoeg. Ik houd van koken en maak thuis wel eens Canard à l'orange. Google dat maar eens even. Zo kwam de receptuur tot stand voor onze Honing Weizen met echte honing, sinaasappel en rozemarijn".

Café de 1ste Aanleg, dat dit jaar zijn 125 jarig jubileum viert, specialiseert zich in bijzondere bieren en heeft al 17,5 jaar een samenwerking met Grolsch. Alle andere deelnemende horecagelegenheden en de winkels van Albert Heijn en Mitra zijn terug te vinden in de Geniet & Geef app. Deze is te dowloaden in zowel de appstore als playstore.