• Veteranen leggen een krans bij het Indië Monument met op de achtergrond scouts van Graaf Bernadotte

  Ellen Toledo
 • Pannenkoeken bakken

  Ellen Toledo
 • De Teisterband

  Ellen Toledo
 • Burgemeester Nienhuis en gemeentesecretaris De Vos

  Ellen Toledo
 • De Veteranen

  Ellen Toledo
 • Burgemeester Astrid Nienhuis en majoor Yeb-Jan Joustra

  Ellen Toledo

Respectvolle herdenking voor Veteranendag

HEEMSTEDE Voorafgaand aan de landelijke Veteranendag op 30 juni, werd zaterdag 23 juni in Heemstede de (lokale) Veteranendag gehouden. Voor deze dag waren behalve veteranen uit Heemstede ook enkele veteranen uit Bloemendaal en Haarlemmermeer aanwezig. De bijeenkomst werd muzikaal omlijst door de Teisterband.

Voorafgaand aan de bijeenkomst hielden de veteranen een herdenkingsbijeenkomst. Het programma startte om 13.00 uur met de officiële herdenking op de Algemene Begraafplaats aan de Herfstlaan bij de gedenksteen voor gevallen militairen in het voormalige Nederlands-Indië. Na een welkomstwoord en toespraak van Marc Westendorp (voorzitter Advies Commissie Veteranen Heemstede), werden de namen van de gesneuvelden voorgelezen en werden er kransen gelegd bij het Indië monument namens Defensie, de Veteranen en Keep Them Rolling. Burgemeester Astrid Nienhuis en mevrouw Henriëtte de Vos (Gemeentesecretaris) legden een krans namens de gemeente Heemstede. De Teisterband sloot af met het Wilhelmus, waarna burgemeester Nienhuis het defilé opende. Hierna begaf iedereen zich richting het Raadhuisplein.

Na het welkomstwoord van burgemeester Nienhuis en een indrukwekkende toespraak van Oud-Heemstedenaar en Libanon-veteraan majoor Yeb-Jan Joustra, kon het feestelijke programma beginnen met het traditionele haringhappen. Er was een markt met oude legermaterialen, er werden pannenkoeken gebakken en kinderen konden ponystappen. Rond half vier was er een rondrit door Heemstede met oude legervoertuigen van Keep Them Rolling.