• Raymond Borghardt
  • Raymond Borghardt
  • Raymond Borghardt

Restaurant Groenendaal 'Hofleverancier'

HEEMSTEDE Burgemeester Marianne Heeremans overhandigde zaterdag 13 januari 2018 officieel het predicaat 'Hofleverancier' aan Restaurant Landgoed Groenendaal. Deze horeca-onderneming in het Groenendaalse bos wordt al ruim 100 jaar geëxploiteerd door de familie Uitendaal. Momenteel staat de vierde generatie in de persoon van Hein Uitendaal junior aan het roer van het familiebedrijf.

Restaurant Landgoed Groenendaal is een begrip in Heemstede. In 1917 startte Joop Uitendaal (samen met een compagnon) de exploitatie van het 'verversingshuis'. Daarna is de exploitatie van vader op zoon overgegaan. Ook generaties inwoners en bezoekers uit de wijde omgeving kwamen en komen er veelvuldig, om een bruiloft, jubileum of andere feestelijke gelegenheid te vieren, of juist om bij elkaar te komen als er een dierbare is overleden. In het bijzondere etablissement is dan ook veel lief en leed gedeeld. Het verbindt mensen uit Heemstede en de regio. Het restaurant maakt een onlosmakelijk deel uit van het wandelbos Groenendaal en sluit met zijn ambiance en uitstraling nauw aan bij de mooie groene omgeving. Het heeft door de jaren heen altijd een hoge kwaliteit weten te behouden en geeft daarmee ook een toegevoegde waarde aan het bos.

Landgoed Groenendaal heeft het recht gekregen tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat dit recht wordt verleend aan een onderneming in Heemstede. Eerder kregen de Heemsteedse bedrijven Dierenspeciaalzaak Heems sinds 1822 en Newasco Wasserij Van Houten het predicaat hofleverancier. Daarnaast is de 'Koninklijke' Roei- en Zeilvereniging Het Spaarne in Heemstede gevestigd.