• Eigen Foto

Rode Kruis Week in Haarlemse regio van start gegaan

REGIO In het hele land gaan deze week duizenden vrijwilligers met een collectebus langs de deuren om steun te vragen voor de regionale hulpverlening van het Rode Kruis. Ook in Haarlem, Bloemendaal, Heemstede en Bennebroek wordt gecollecteerd voor het Rode Kruis. In totaal 220 vrijwilligers gaan de straat op met een collectebus. Een aantal van hen is voorzien van een geheel nieuwe collectebus die mensen in staat stelt om ook per pin of contactloos te betalen.

Ieder jaar is er een speciale Rode Kruis Week, dit jaar van 24 tot en met 30 juni. Om de Rode Kruis Week in te luiden organiseerde het Rode Kruis Haarlem en Omstreken afgelopen zaterdag een grote regionale scootmobieltocht. Met veertig scootmobielrijders en dertig vrijwilligers werd een tocht gemaakt door het centrum van Haarlem, via de duinen naar Zandvoort en terug naar Overveen. Met deze tocht vraagt het Rode Kruis aandacht voor de verbetering van toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking.

Voor het Rode Kruis Haarlem en Omstreken is de collecteweek dit jaar extra speciaal omdat de afdeling dit jaar haar 150-jarig jubileum viert. Al 150 jaar lang zijn vrijwilligers van het Rode Kruis hier om te helpen. Vanuit Haarlem gebeurt dit door teams Noodhulp en Bevolkingszorg die paraat staan om te assisteren bij grootschalige rampen en calamiteiten. Verder telt de afdeling vijftig EHBO-hulpverleners die worden ingezet bij festivals en evenementen en worden wekelijks EHBO-cursussen georganiseerd voor publiek. Nog eens 120 vrijwilligers worden ingezet bij hulpverlening aan ouderen, bijvoorbeeld bij huisbezoek, dag- en middagtochten in de regio en bijeenkomsten.

De opbrengst van de collecte in Haarlem en omgeving komt dit jaar geheel ten goede aan EHBO-gastlessen op scholen, dag- en middagtochten voor ouderen en nieuwe activiteiten op het terrein van preventie en veiligheid waaronder de Rode Kruis aan Huis Veiligheidscheck aan huis.