• Archief

Rollator bejaarde uit water gered

HEEMSTEDE Er wordt vaak gezegd dat mensen vandaag de dag niets meer voor elkaar over hebben, maar gelukkig voor de 88-jarige Janny is dat in haar geval anders geweest. De bejaarde Heemsteedse verloor vorige week haar rollator in het kanaal bij de Apenrots. Een van de bewoners van de nabijgelegen flats, de 60-jarige Mechje André de la Porte, zag het voorval en besloot te hulp te schieten. Met een hark viste ze de rollator uit het water, zodat Janny haar weg weer kon vervolgen.

In eerste instantie was niet duidelijk wat de identiteit van de nobele redder was, maar na enkele dagen kwam de naam van Mechje André de la Porte naar boven. Zij liet tegenover NH Nieuws weten dat ze niet aarzelde om te hulp te schieten.: ,,Ik zat te eten op het terras met wat gasten, toen ik haar zag lopen met een rollator. Even later zat ik op een bank en zag ik haar weer, maar nu zonder rollator. Ik had al een glas wijn op, dus ik dacht: 'ik ben dronken', maar dat was niet het geval".

De la Porte zag Janny gebaren maken en achter zich kijken en bedacht zich dat er wel eens wat aan de hand zou kunnen zijn. Ze besloot te vragen wat er was en hoorde van Janny dat haar rollator in het kanaal terecht was gekomen. De la Porte haalde een ark uit de schuur en samen gingen de dames naar het kanaal. ,,Eerst kon ik de rollator helemaal niet zien. Hij was ook al ver van de kant afgeraakt, dus was ik er bijna ingesprongen toen ik hem opeens wel zag. Met de hark heb ik vervolgens het looprekje uit het water gevist. De sleutelbos en de telefoon van Janny waren er alleen uitgevallen, dus om die uit de modder te halen ben ik vrijdag, tevergeefs, toen alsnog het kanaal ingedoken". Gelukkig woont Janny onder begeleiding van Thuiszorg, die een reservekopie van de sleutel hadden.