• Het Ruysdael Kwartet.

    Eigen Foto

Ruysdael Kwartet speelt programma 'Jacht en Pracht' in Oude Kerk

HEEMSTEDE Podia Heemstede heeft zaterdag 6 april vanaf 20.15 uur een optreden op het programma staan van het Ruysdael Kwartet. Dit gezelschap speelt in de aan het Wilhelmiaplein gevestigde Oude Kerk het programma 'Jacht en pracht'.

Het Ruysdael Kwartet werd opgericht in 1996, toen alle leden studeerden aan het conservatorium in Den Haag. Binnen enkele jaren wist het gelauwerde Ruysdael Kwartet zijn naam te vestigen in binnen en buitenland en behoort het tot de Nederlandse top en nieuwe lichting strijkkwartetten die zich de afgelopen jaren hebben onderscheiden in virtuositeit,hecht samenspel, originaliteit en muzikaliteit.

De pers schreef over hen: ,,Hier is een vriendenkring bezig. Wat door de één wordt opgemerkt, wordt door de ander tegengesproken of bevestigd, op een méér dan geraffineerde manier. Bijzonder is de dynamische verbeelding, de heldere verklanking. Een grote professionaliteit gaat samen met een bloeiende fantasie'. Zij brengen het programma 'Jacht en Pracht' met het schitterende 'Jagd-Quartett' van Mozart en 'Der Tod und das Mädchen' van Schubert.

Kaarten voor de voorstelling zijn nog voor 19,50 euro te bestellen via www.podiaheemstede.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over het programma van Podia Heemstede voor de komende weken.