• Ellen Toledo
  • Ali Baba geeft uitleg aan de deelnemers

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Margeaux Engelsman (r) en enkele vrijwilligers bij de toegangspoort

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Scouting St. Paschalis Baylon bestaat 85 jaar

BENTVELD Op 3 december aanstaande bestaat Scouting St. Paschalis Baylon uit Heemstede 85 jaar. Dit jubileum werd 29 en 30 september gevierd met een groepsweekend op Scoutcentrum 'Het Naaldenveld' in Bentveld. Het thema was 'Ali Baba en de veertig rovers'.

Ellen Toledo

Op Het Naaldenveld is door vrijwilligers van de scoutingvereniging hard gewerkt om kinderen, ouders en leidinggevenden een onvergetelijk weekend te bezorgen. Op de 'basis' zijn tenten opgezet voor de overnachting, er staan lange tafels en overal hangen kleurige lampionnen wat een echte '1001 nacht' sfeer geeft. Margeaux Engelsman (St. Paschalis): ,,Vanavond zijn we inclusief kinderen, ouders en leiding met zo'n honderdtwintig mensen. In januari zijn we al gestart met de voorbereidingen, een thema bedenken en uitwerken. We zijn er elke week mee bezig geweest, dus er gaat veel vrije tijd in zitten, daarom zijn we altijd op zoek naar mensen die zich als leidinggevende willen inzetten".

Nadat de deelnemers zaterdagochtend de kampdoop hebben gekregen (uitleg thema en verhaallijn), gaan ze in groepjes van acht aan de slag om opdrachten uit te voeren. Zo moeten ze een blauwe zee overvaren om een schat te bereiken. Hiervoor moeten zij eerst een 'zeilboot' bouwen, waarvoor ze materialen moeten verzamelen. Na de lunch krijgen ze uitleg over het tweede spel, waarbij de groepjes langs escape rooms moeten gaan, met elk een ander (Arabisch) thema. Daarna staat er een tactisch Ali Baba spel op het programma, een spel dat veel gebruikt wordt bij de scouting. Om bij hun bootje te komen om verder te varen, worden ze gehinderd door rovers.

Om 18.00 uur is het tijd voor de barbecue. Er hangen babyfoto's van de aanwezige leiding en bestuursleden, waarbij deelnemers moeten uitzoeken welke naam bij welke babyfoto hoort. Het laatste spel is een sluipspel in het donker. De deelnemers moeten zo ongezien mogelijk naar de grot komen waar de schat op ze ligt te wachten. Zondagochtend na het ontbijt wordt er nog een spel gespeeld, waarbij een 'tapijt' gevormd moet worden waarop 85-jarig jubileum te lezen is.