• De bijeenkomsten van Seniorweb zijn altijd goed bezocht.

    Eigen Foto

Seniorweb van alle markten thuis

HEEMSTEDE Seniorweb, de instantie die ouderen helpt bij het gebruik van digitale zaken, had afgelopen week drie bijeenkomsten in De Luifel (Herenweg 96). Heemsteedse senioren kregen een workshop Whatsapp en het omgaan met de iPhone aangeboden en er was een inloopochtend, waarbij meer informatie werd gegeven over Spotify. Hoewel alle bijeenkomsten van Seniorweb op aardig wat belangstelling kunnen rekenen, zijn er nog altijd heel wat senioren in de regio die nog niet op de hoogte zijn van het aanbod van de instantie. En dat is jammer, want Seniorweb kan ouderen op laagdrempelige wijze digitaal wijzer maken.

De computer is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. PC, laptop, iPad/tablet en smartphone, vrijwel iedereen is ermee bekend. Maar er goed mee overweg kunnen, dat is weer een heel ander verhaal. Vooral ouderen hebben daar wel eens moeite mee. Ze hebben de digitale revolutie pas op later leeftijd meegemaakt en hebben niet allemaal even goed kunnen aanhaken. ,,Maar dat hoeft geen enkel probleem te zijn, want onze vrijwilligers kunnen op diverse vlakken uitkomst bieden om ouderen wegwijs te maken in de digitale wereld. Er wordt geen beginniveau gevraagd, we kunnen desnoods helemaal op nul beginnen", laat een woordvoerder van Seniorweb Haarlem weten.

SeniorWeb Haarlem helpt met vrijwilligers, zelf senioren, die snappen dat het soms tijd nodig heeft om eventuele achterstanden in te halen. Dat kan in Heemstede bij De Luifel met cursussen zoals 'Windows' of 'Orde op uw pc'. Er zijn ook praktische workshops, zoals WhatsApp en Skype, om het gebruik snel te leren. Het kan ook individueel tijdens de gratis inloopochtenden op de derde dinsdag van de maand. Wie op die dag niet kan, er zijn ook bijeenkomsten in Zandvoort en Haarlem op andere dagen. Vrijwilligers zitten bij de inloopochtenden klaar om vragen te beantwoorden. Drukbezocht zijn de presentaties die tijdens die open inloop worden gehouden, want veel ouderen willen meer weten over veiligheid, wachtwoorden, Marktplaats of Spotify. Kortom, voor senioren die meer op digitaal vlak willen een handige instantie.

Meer informatie is te vinden op www.seniorwebhaarlem.nl