• Ellen Toledo

Sinterklaas komt in Heemstede aan

HEEMSTEDE Sinterklaas komt zaterdag 18 november weer naar Nederland. Natuurlijk brengt hij met de pieten ook weer een bezoek aan Heemstede. De Heemsteedse Courant wist een exclusief gesprek te regelen met de Sint. Want ook de Sint gaat met zijn tijd mee en was bereid om via zijn smartphone alvast een tipje van de sluier op te lichten over zijn komende bezoek aan Heemstede.

Sinterklaas vertelt het ontzettend druk te hebben met het inpakken van de cadeautjes, maar hij wordt goed geholpen door de pakpieten. Hij vindt het geweldig om dit jaar ook weer een bezoek aan Heemstede te brengen. Heemstede heeft een bijzonder plekje in zijn hart, het is een mooie gemeente met ontzettend lieve kinderen. Net als vorig jaar komen de Sint en zijn pieten weer aan bij 't Molentje in Groenendaal. Een prachtig plekje van Heemstede waar genoeg ruimte is voor de kinderen. Vorig jaar is de Sint met een koets van de boot naar het raadhuis gegaan, voor de ontvangst door de burgemeester. Dit jaar is er een andere voertuig geregeld, maar het is voor de Sint nog een verrassing wat voor voertuig dit gaat worden.

Op de vraag hoe het komt dat Sinterklaas alles van alle kinderen weet, antwoordt hij dat dat het grote geheim is van de Sint. Hij heeft zo zijn eigen kanalen waar hij informatie van krijgt; alles staat in zijn grote rode boek. Om zich voor te bereiden op het gure weer in Nederland, heeft de Sint uit voorzorg alvast een griepprik gehaald. Hij had gezien dat de weersvooruitzichten voor 18 november niet erg goed zijn, maar hij hoopt in ieder geval dat de intocht net als voorgaande jaren, droog zal verlopen. Sinterklaas vindt het ook leuk om zelf eens een kadootje te krijgen op zijn verjaardag. ,,Ik ben gek op Bisschopswijn, maar dan wel alcoholvrij". Want met zijn paard Amerigo over de daken kan absoluut niet met een borreltje op. De Sint kan alvast verklappen dat de pietenband verzorgd wordt door muziekvereniging Kunst Na Arbeid uit Bennebroek. Om 11.30 uur meert de boot aan in de Van Merlenvaart aan de Herfstlaan (bij het molentje in Groenendaal).